"Latraps" koordinē sniega izvešanu no Rīgas (71)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītajā naktī sniega izvešanu no galvaspilsētas sāka četri iekrāvēji un 15 kravas automašīnas no lauku saimniecībām. Sniega izvešanu koordinē Elejā strādājošais lauksaimnieku kooperatīvs «Latraps», kas 7.janvārī noslēdza līgumu ar diviem uzņēmumiem.

«Latrapa» izpilddirektora vietnieks Juris Cinītis «Latvijas Avīzei» atzīst – ap lauksaimnieku piedāvāto palīdzību Rīgai patlaban saceltā ažiotāža sākot traucēt: «Ne mēs Rīgu iztīrīsim, ne arī izglābsim no sniega. Nav vēl zināms, cik piemērotas darbam būs automašīnas ar 24 tonnu kravnesību, kā no tām varēs izbērt sniegu.»

Kooperatīva biedru piecpadsmit kravas automašīnas un četri iekrāvēji sāks sniega izvešanu trīs svarīgos galvaspilsētas objektos, tostarp no Zemitāna tilta, no Linezera ielas pie Infektoloģijas centra un vienā Deglava ielas posmā. Vienā braucienā visa lauksaimnieku tehnika varot izvest 500 kubikmetru sniega.

«Mēs nekad neko līdzīgu neesam darījuši. Zinām, cik un kā var pienu izslaukt no govs vai kā novākt labību. Redzēsim, kā notiks darbs. Ja būs vajadzīgs, tad nākotnē piesaistīsim arī citus mūsu biedrus,» minēja «Latraps» valdes loceklis Juris Lazdiņš.

«Latraps» noslēdza līgumus ar SIA «Rīgas tilti» un SIA «Pilsētas ekoserviss», kam dabas untumi neļauj Rīgas domes uzticēto sniega izvešanu paveikt pašu spēkiem. «Latraps» darbosies kā apakšuzņēmējs, raksta «Latvijas Avīze».

«Parakstījām līgumu par sniega izvešanu no Zemitānu pārvada trīs diennaktīs. Tas nozīmē, ka šajā laikā uz pārvada būs vien lauksaimnieku tehnika – 12 spēkrati. Arī no mūsu puses šī rīcība ir eksperiments. Ja sadarbība apmierinās abas puses, tad līgumu slēgsim arī turpmāk,» norāda SIA «Rīgas tilti» tehniskais direktors Guntis Briedis.

Vaicāts par maksu, ko saņems lauksaimnieki, G.Briedis norādīja, ka «notikusi kaulēšanās» un tas esot «konfidenciāls jautājums».

Komentāri (71)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu