Skvoteri ieņēmuši ēku pie Francijas prezidenta rezidences (32)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skvoteri ieņēmuši pamestu māju, no kuras paveras skats uz Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī rezidenci - Elizejas pili. Šādi viņi iecerējuši protestēt pret mājokļu trūkumu Parīzē.

Pamestā astoņstāvu ēkā iemitinājušies 27 cilvēki, tostarp studenti un bez pajumtes palikušas ģimenes.

Šādu visnotaļ neparastu protesta akciju rīko organizācija "Melnā ceturtdiena", kas iestājas par lētiem mājokļiem. Lai gan pilsētā daudzas ēkas ir pamestas, jauniešiem un bezdarbniekiem ir grūti atrast piemērotu dzīvesvietu.

"Ik rītu skujoties, Sarkozī varēs redzēt mājokļu krīzes realitāti," skaidro demonstranti. "No astotā stāva balkoniem iedzīvotāji var apbrīnot Elizejas pili un sapņot, ka valstij reiz varētu pietikt drosmes nodot tukšās telpas viņu lietošanai."

Oktobrī aktīvisti tika izlikti no citas ēkas Parīzē, kurā viņi bija mitinājušies gadu.

"Parīzē jauniešiem un bezdarbniekiem ir ļoti grūt atrast mājokli," stāsta viens no protestētājiem. "Galvaspilsētā joprojām tiek celtas biroju ēkas, lai gan trūkst sociālo māju."

Jaunajā skvotā netālu no Elizejas pils katrā stāvā esot pa tualetei un ir arī elektrība.

Tikmēr ēkas īpašnieks - apdrošināšanas uzņēmums "Axa" - solījis vērsties tiesā, pieprasot izlikt skvoterus.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu