Par sniega izvešanu zemniekiem jāsteidz noslēgt līgumi (45)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sniega izvešanai no Rīgas zemniekiem jāslēdz apakšlīgumi ar uzņēmumiem SIA "Rīgas tilti" un PS "CP Serviss", kas ik dienas veic ielu un tiltu uzturēšanas darbu saskaņā ar noslēgto pašvaldības līgumu. Šovakar pēc plkst.22 trīs Rīgas vietās zemnieki sāks sniega izvešanu.

Apakšlīgumi jāslēdz ar uzņēmumiem "Rīgas tilti" un "CP Serviss"

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas speciālists Uģis Vidauskis informēja, ka pašvaldībai nebūs jāveic atsevišķa iepirkuma procedūra, lai "Zemnieku saeimas" pārstāvji varētu palīdzēt izvest sniegu no galvaspilsētas, jo apakšlīgumus ar konkrētajiem sniega izvedējiem slēgs tie uzņēmumi, kas pašreiz, ziemā, veic Rīgas ielu un tiltu apsaimniekošanu saskaņā ar pašvaldības noslēgtajiem līgumiem.

Ārkārtas situācija Rīgā nav izsludināta

Kā ziņots, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) parakstījis valdībā pieņemto lēmumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu 40 Latvijas novados, kas noteic, ka raitākais iepirkumu veikšanai enerģētikas krīzes gadījumā netiks piemērotas Publisko iepirkumu likuma un Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma normas.

Rīgā ārkārtas situācija pagaidām nav izsludināta.

Šovakar zemnieki sāks sniega izvešanu

Šovakar pēc plkst.22 trīs Rīgas vietās zemnieki sāks sniega izvešanu, līgumi par darbu veikšanu ar ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumiem ir noslēgti ar ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumiem SIA "Rīgas tilti" un PS "CP Serviss". Zemnieki sniegu izvedīs no Zemitānu tilta, no Deglava ielas posma no G.Astras ielas līdz Braslas ielai virzienā uz centru, kā arī Linezera ielas pie Infektoloģijas centra (LIC).

Minētās vietas izraudzītas stratēģiski, ņemot vērā, ka, piemēram, Linezera ielā pie LIC, biežās snigšanas dēļ mediķu transporta kustība ir apgrūtināta. Pēc šo darbu pabeigšanas noritēs tālākas sarunas par iespējām sniegu izvest no citurienes.

Gatavību palīdzēt pauduši apmēram 200 "Zemnieku saeimas" dalībnieku

Izvešanas darbos tiks iesaistīti četri iekrāvēji un 15 kravas automašīnas, kas vienā reizē var izvest apmēram 500 kubikmetru sniega. Gatavību piedalīties sniega izvešanā pauduši apmēram 200 "Zemnieku saeimas" dalībnieku, kuri izteikuši vēlmi ierasties ar savu tehniku.

Zemnieku saimniecību piedāvājumi palīdzēt izvest sniegu jāsūta "Zemnieku saeimai" pa e-pastu "martins.trans@zemniekusaeima.lv" vai "zsa@zemniekusaeima.lv". Nepieciešamības gadījumā ar "Zemnieku saeimu" var sazināties pa tālruni 67027044.

Sniega izvešanas darbus organizē kooperatīvā sabiedrība "Latraps", kura apvieno vairāk par 600 zemnieku saimniecībām.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu