Vējonis lūdz steidzami nodrošināt ēku jumtu tīrīšanu (27)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņemot vērā nedēļas nogalē gaidāmos laika apstākļus un jau līdz šim izveidojušos biezo sniega segu, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) nosūtījis vēstuli pašvaldību vadītājiem, aicinot steidzami nodrošināt pašvaldības īpašumā un valdījumā esošo ēku jumtu tīrīšanu, informēja ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Maija Pētermane.

Vēstulē ministrs vērš uzmanību uz Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegto informāciju, ka tuvākajās dienās gaidāmas būtiskas temperatūras svārstības, kā arī pastiprināti snigs slapjš sniegs, kas situāciju ar sniega klājumu uz jumtiem padarīs vēl bīstamāku. Tāpēc, lai novērstu avārijas situācijas rašanās risku un nodrošinātos pret ēku jumtu un pašu ēku iespējamo sabrukšanu, Vējonis lūdz steidzami nodrošināt sniega tīrīšanu no jumtiem.

Ministrs lūdz pašvaldības arī vērst privāto ēku un būvju īpašnieku uzmanību uz iespējamo cilvēku un īpašumu apdraudējumu, ēku konstrukciju bojājumiem, ēku jumtu sagrūšanas iespējām un aicināt privātīpašniekus nodrošināt jumta notīrīšanu no sniega un lāstekām, nepieļaujot avārijas un apdraudējuma situāciju rašanos.

Tāpat Vējonis ir lūdzis nekavējoties informēt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju par pašvaldības amatpersonām, kam ir pieejama informācija par resursiem steidzamu jautājumu risināšanai. Tas nepieciešams, piemēram, gadījumos, kad neatliekamās medicīniskās palīdzības transportam ir problēmas nokļūt uz izsaukumu un ir vajadzīga palīdzība ceļa posma attīrīšanā no sniega.

Vējonis atgādina, ka saskaņā ar Civilās aizsardzības likumu pašvaldībās darbojas Civilās aizsardzības komisija un iedzīvotājiem ir jābūt iespējai vērsties komisijā problēmu un jautājumu gadījumā.

Līdz pirmdienai, 10.janvārim, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija turpina gaidīt operatīvo informāciju no pašvaldībām par sniega radītajiem zaudējumiem, lai varētu sagatavot informāciju Ministru kabinetam un vērtētu iespējas palīdzēt pašvaldībām zaudējumu segšanai.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu