Fiat vēl neplāno apvienoties ar Chrysler

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Itālijas autobūves kompānijas "Fiat" un ASV "Chrysler" vadītājs Serdžo Markione pirmdien paziņoja, ka viņam nav tūlītēju plānu apvienot abus autoražotājus.

"Man nav plānu šodien apvienot "Fiat" un "Chrysler"," norādīja Markione ceremonijā Milānas fondu biržā, kurā tika uzsākta uzņēmuma "Fiat Industrial" akciju kotēšana. "Es domāju, ka pēdējo 18 mēnešu laikā mēs esam paveikuši salīdzinoši pieklājīgu darbu industriālās apvienošanās ziņā."

Kā ziņots, 2009.gadā "Fiat" pavēstīja par stratēģiskās alianses izveidošanu ar ASV autobūves uzņēmumu "Chrysler", kura 20% akciju pieder Itālijas autoražotājam.

Savukārt pērnā gada septembrī "Fiat" akcionāri apstiprināja plānu ar vieglo automašīnu ražošanu nesaistīto struktūrvienību atdalīšanu no uzņēmuma, tādējādi paplašinot autoražotāja ietekmi pasaulē.

Tādējādi no 1.janvāra "Fiat" autobūves grupā apvienoti automašīnu zīmoli "Fiat", "Ferrari", "Lancia", "Alfa Romeo", "Maserati", kā arī rezerves daļu un dzinēju ražošana.

Savukārt kravas automašīnu un lauksaimniecības un celtniecības tehnikas ražotāji iekļauti jaunā uzņēmumā "Fiat Industrial".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu