Panākts būtisks progress elektroapgādes atjaunošanā (71)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šīs dienas laikā panākts būtisks progress elektroapgādes atjaunošanā Latvijā, tomēr situācija Latgalē joprojām ir ļoti smaga, informēja AS "Latvenergo" Ārējo komunikāciju daļas vadītājs Andris Siksnis.

No rīta bez elektrības bija aptuveni 55 000 "Latvenergo" klientu, bet patlaban to skaits samazināts līdz 33 000-34 000. Tomēr situācija Latgalē joprojām ir ļoti smaga - it īpaši Rēzeknes apkaimē, kur bez elektroenerģijas ir aptuveni 9000 "Latvenergo" klientu. Jēkabpils apkaimē bez elektroenerģijas ir aptuveni 4500, Ludzas apkaimē - vairāk nekā 4000, Daugavpils apkaimē - vairāk nekā 3000 klientu.

Visā valstī bez sprieguma ir 2100 transformatoru punkti, konstatēti 178 līniju bojājumi.

Patlaban, iestājoties tumsai, speciālisti drošības apsvērumu dēļ tikai pabeidz iesāktos remontdarbus, bet jauni remontdarbi tiks atsākti no rīta.

Siksnis atzina, ka šodien laika apstākļi ir bijuši labvēlīgi postījumu novēršanai.

Viņš arī pauda pateicību visām struktūrām un cilvēkiem, kas nākuši palīgā "Latvenergo".

Kā  informēja 2.Zemessardzes novada sabiedrisko attiecību speciāliste virsseržante Diāna Selecka, arī šodien 2.Zemessardzes novada zemessargi iesaistījušies palīdzības darbos, lai likvidētu elektroenerģijas pārrāvumus Rēzeknes, Ludzas, kā arī Jēkabpils, Preiļu un Aizkraukles apkaimē.

Pēc "Latvenergo" lūguma desmit zemessargi ar militāro tehniku - pieciem visurgājējiem "BV" un treileriem - kopā ar "Latvenergo" darbiniekiem turpina apbraukāt visgrūtāk sasniedzamās vietas, lai novāktu nolauztos kokus un apzinātu situāciju. Vēl gatavs izbraukšanai ir visurgājējs "BV" Aizkrauklē.

Viens no Zemessardzes galvenajiem uzdevumiem ir piedalīties glābšanas darbos, kā arī avārijas, ugunsdzēsības un ārkārtējo situāciju izraisīto seku likvidēšanā. Zemessargi regulāri sniedz atbalstu vietējām pašvaldībām pazudušu cilvēku meklēšanā.

Kā ziņots, šodien darbam austrumu reģionā mobilizētas 92 brigādes, ziemeļaustrumu reģionā strādā 70. Būtisks papildinājums atjaunošanas darbos ir Nacionālo bruņoto spēku speciālais transports, kā arī Valsts robežsardzes un privātuzņēmēju 20 sniega motocikli. Ar sniega motocikliem smagajos apstākļos iespējams operatīvi veikt elektrolīniju novērtējumu un sniegt ziņas montieru brigādēm.

"Sadales tīkla" vadība un speciālisti turpina darbu, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu elektroapgādi saviem klientiem. "Latvenergo" dara visu iespējamo situācijas uzlabošanai, atvainojas par neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret dabas apstākļu izraisītajiem notikumiem.

Savukārt Iekšlietu ministrija aicina pašvaldību teritorijās maksimāli organizēt ceļu attīrīšanu, kas atvieglotu "Latvenergo" darbu elektrolīniju bojājumu novēršanā. Lai apzinātu situāciju un efektīvi koordinētu darbību uz vietām, piemēram, apzinot situāciju ar skolu nodrošināšanu ar elektrību, kas kļūs aktuāla, noslēdzoties skolēnu brīvlaikam, Iekšlietu ministrija aicina pašvaldības sasaukt civilās aizsardzības komisijas.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) informē, ka ministrijas dienesti turpina palīdzības sniegšanu bez elektrības palikušajiem. Iekšlietu ministrija no valsts materiālajām rezervēm Līvānu novada pašvaldību ir nodrošinājusi ar elektrības ģeneratoriem, līdz ar to pašvaldībā ir izdevies atjaunot ūdens attīrīšanas iekārtu darbību, kā arī katlumājas darbību, kas nodrošina Līvānu pilsētu ar siltumu.

Par Iekšlietu ministrijas iestāžu atbalstu energoapgādes problēmu risināšanā iekšlietu ministre kā atbildīgo koordinatoru ir nozīmējusi Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieku Aldi Lieljuksi.

Komentāri (71)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu