Britu vecmāmiņai Indonēzijā nāvessods par kontrabandu (13)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiesa Indonēzijas Bali salā otrdien piesprieda nāvessodu britu sievietei par kokaīna nelegālu ievešanu šajā salā, paziņoja tiesnesis.

«Mēs atzinām Lindsiju Sendifordu par vainīgu narkotiku ievešanā .. un piespriedām apsūdzētajai nāvessodu,» paziņoja tiesnesis Amsers Simandžuntaks Denpasaras apgabaltiesā.

56 gadus vecā britu vecmāmiņa Lindsija Sendiforda pērn maijā tika aizturēta Bali starptautiskajā lidostā ar 4,79 kilogramiem kokaīna viņas čemodānā. Pēc tam viņa palīdzēja policijai pieķert trīs Lielbritānijas un vienu Indijas pilsoni narkotiku noziegumos.

Sieviete iepriekš tiesā apgalvoja, ka uz narkotiku kontrabandu piespiesta, jo tika izteikti draudi vienam no viņas dēliem. Tāpat tika cerēts, ka tiesa ņems vērā faktu, ka iepriekšēju sodāmību sievietei nav.

Bargais sods ir pārsteidzošs, jo prokurori decembrī aicināja piespriest Sendifordai tikai 15 gadu cietumsodu, jo viņa atzinusi savu vainu un tiesā uzvedusies pieklājīgi. Cits tiesnesis otrdien paziņoja, ka lietā «nav mīkstinošu apstākļu».

Indonēzijā tiek piespriesti bargi sodi par narkotiku kontrabandu, pat nāvessods vai mūža ieslodzījums.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu