Lietas nevar iztiesāt - nav galdu un atbilstošu apstākļu (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiesa lietas dalībniekiem nespēj nodrošināt normālus darba apstākļus. Neesoši galdi advokātiem ir iemesls, kādēļ jau kārtējo reizi tiek atlikta Bērnu slimnīcas kukuļošanas lieta.

Kopš Bērnu slimnīcas kukuļošanas lieta nonākusi tiesā, ir pagājis pusotrs gads, taču tā nav izkustējusies ne no vietas. Sēdi pēc sēdes atliek, un lietas iztiesāšanu tā arī neizdodas sākt.

Iemesli bijuši dažādi, kāpēc skandalozā prāva iebuksējusi. Šoreiz advokātu svīta iebilda pret nepieņemamiem darba apstākļiem.

Advokāts Saulvedis Vārpiņš: «Tas ir vismaz galds, pie kura advokātam sēdēt.»

Lietas dalībnieku daudz, visiem vietas pie galda nepietiek. Lai advokātu lūgumu apmierinātu, visi turpmāk pārcelsies uz daudz plašākām telpām jau citā tiesu namā. Pašai Rīgas Zemgales priekšpilsētas tiesai atbilstoša lieluma zāles nav. Šodien tas bija kārtējais iemesls, lai lietas izskatīšana atkal nobremzētos. Aizstāvība noliedz, ka tas būtu mēģinājums procesu novilcināt.

Vārpiņš: «Aizstāvība šādu jautājumu nekad nav apsvērusi .. jo ilgāks tiesas process apsūdzētajam, tā neziņa citreiz ir daudz mokošāka nekā tad, ja saņem sodu un izcieš.»

Korupcijas skandāls Bērnu slimnīcā atklājās 2009. gadā. KNAB kriminālprocesu sāka saistībā ar nelikumībām slimnīcas būvdarbu iepirkumu konkursos. Toreiz aizturēja un apcietināja divas par iepirkumiem atbildīgās slimnīcas amatpersonas – valdes locekli Arni Kramzaku un saimniecības direktoru Aivaru Lisenko.

Kopumā šobrīd uz apsūdzēto sola sēž astoņas personas par krāpšanos ar uzpūstām būvniecības tāmēm iepirkumos.

Prokurors Māris Leja: «Saskaņā ar apsūdzību tā shēma ir tāda – pēc tam, kad ir zināmi visu pretendentu piedāvājumi, vienam no pretendentiem pirms piedāvājumu atvēršanas tiek paziņots, kādas ir šīs cenas, un tiek dota viņam iespēja apmainīt – ja viņam arī bija mazākā cena, tad starpība starp nākamo piedāvājumu ir krietni atšķirīgāka, tad viņš attiecīgi var pielikt klāt 20, 30 tūkstošus un joprojām palikt izdevīgajā pozīcijā.»

Viena no epizodēm ir par Vecāku mājas rekonstrukciju, kas pilnībā tika veikta par ziedojumiem. Bērnu slimnīcas fonda vadītāja norāda, ka sabiedrības uzticību pēc šā skandāla bijis grūti atgūt.

Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa: «Gribu teikt, ka šī brīža labdarības akcija – Bērnu slimnīcas onkoloģijas nodaļa rāda, ka mēs esam atguvuši vecāku uzticību, un tas ir tāpēc, ka mēs esam rādījuši un stāstījuši par katru Bērnu slimnīcas fonda projektu sabiedrībai atskaiti.»

Neviena no lietā apsūdzētajām personām līdz šim savu vainu tai inkriminētajos noziegumos nav atzinusi.
Atkārtoti lietu sākt skatīt mēģinās februārī.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu