Atbrīvojot ķīlnieku, Somālijā nogalināti divi Francijas karavīri (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas Aizsardzības ministrija sestdien paziņoja, ka uzbrukumā Somālijā gājuši bojā divi karavīri un nogalināti 17 teroristi.

Somālijas islāmistu kaujinieku pārstāvis iepriekš paziņoja, ka Francijas karavīrs nogalināts, kad sestdienas naktī Somālijas dienvidos notika mēģinājums atbrīvot gūstā saņemtu ķīlnieku no Francijas.

«Franči nedabūja to, ko meklēja,» telefonsarunā ar aģentūru AFP paziņoja ar starptautisko teroristu organizāciju «Al Qaeda» saistītā kaujinieku grupējuma «Shebab» pārstāvis Abdulazizs Abu Musabs, piebilstot, ka Francijas desantnieki kritušā biedra līki pameta.

«Apšaudes laikā tika nogalināts Francijas karavīrs, un viņa biedri atstāja viņa līķi» pēc diviem neveiksmīgiem mēģinājumiem to paņemt līdzi, stāstīja «Shebab» pārstāvis.

Islāmistu kaujinieki uzsvēra, ka ķīlnieks ir dzīvs un atrodas drošībā.

Vismaz viens Bulomarēras pilsētas, kur, kā tiek vēstīts, notika uzbrukums, iedzīvotājs ir informējis, ka uz ielas redzējis baltā vīrieša mirstīgās atliekas.

Aculiecinieki stāstīja, ka reida laikā tika izmantoti četri armijas helikopteri.

Islāmistu kaujinieki sestdien paziņoja, ka Francijas karavīri ir mēģinājuši atbrīvot 2009.gadā Mogadišu gūstā saņemto Francijas slepeno aģentu Denī Alēkss. Viņš tika nolaupīts kopā ar vēl vienu aģentu, kuru pēc mēneša atbrīvoja.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu