Magņitska lietas izmeklēšanā Šveice iesaldē banku kontus (6)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šveices prokuratūra iesaldējusi banku kontus, kas, domājams, saistīti ar Rietumu investīciju fonda «Hermitage Capital» jurista Sergeja Magņitska lietu.

Banku konti iesaldēti saistībā ar izmeklēšanu par iespējamo nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. «Izmeklēšanas procesā Šveicē bloķēti banku konti un tiek analizēta naudas plūsma,» skaidroja prokuratūra.

Plašāka informācija netiek izpausta, un netiek arī atklāts, kam piederēja bloķētie banku konti.

Šveices laikraksts «Tages-Anzeiger» pagājušajā nedēļā ziņoja, ka iesaldētajos banku kontos atradās miljoniem dolāru.

Jau vēstīts, ka Magņitskis mira 2009.gada novembrī pēc 358 pirmstiesas aizturēšanas centrā pavadītām dienām. Viņu arestēja pēc tam, kad viņš bija apvainojis vairākas Krievijas amatpersonas liela mēroga korupcijā un Krievijas budžeta apzagšanā. Magņitskim tika liegta pienācīga medicīniskā aprūpe, un viņš mira astoņas dienas pirms termiņa, kad viņš būtu bijis jāatbrīvo vai jātiesā.

Magņitskis savulaik atklāja, ka no valsts budžeta 5,4 miljardus rubļu (93 miljonus latu) izzaguši tiesībsargājošo iestāžu līdzstrādnieki, kas atriebjoties organizējuši jurista kriminālvajāšanu, par šīs naudas izsaimniekošanu apsūdzot pašu Magņitski.

Tiek uzskatīts, ka šī nauda tika atmazgāta, izmantojot kontus Šveices bankās.

Aktīvisti šo gadījumu nodēvējuši par vienu no kliedzošākajiem cilvēktiesību pārkāpumiem Krievijā pēdējo gadu laikā, apgalvojot, ka Magņitski pameta nomirt amatpersonas, kuru noziedzīgos nodarījumus viņš uzdrošinājies atmaskot.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu