Kia galvenais dizainers kļūst par kompānijas prezidentu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kia

Pirmo reizi kompānijas vēsturē Kia Motors Corporation prezidenta amats ir uzticēts cilvēkam, kurš nav korejietis. Par Kia Motors Corporation prezidentu ir iecelts Kia galvenais dizaineris un Kia dizaina pārvērtību autors Peters Šreijers.

Kia piecdesmit deviņus gadus vecais Šreijers pievienojās 2006. gadā ar uzdevumu izveidot zīmolam jaunu produktu dizaina stratēģiju, ka arī bija atbildīgs par tagad pazīstamās «tīģera deguna» radiatora restes ieviešanu pieaugošajā Kia modeļu gammā.

Kopš tā laika dizaina komanda ir radījusi virkni aizraujošu konceptmodeļu un jaunus sērijveida modeļus, kuru starpā ir jaunais Sportage, jaunā cee'd modeļu saime un citi automobiļi pārdošanai Korejas iekšējā un ārvalstu tirgos, piemēram, Optima, K7 un Quoris, kā arī Picanto un Rio.

Šreijers bieži ir izteicis savu uzticēšanos Kia un vēlmi palikt kopā ar šo kompāniju, lai turpinātu Kia izaugsmi ar progresīvu dizainu. Jaunākais Šreijera dizaina filozofijas auglis Kia modeļu gammā būs jaunais Carens, kura ražošana tiks uzsākta 2013. gadā.

«Es apsveicu Peteru Šreijeru ar viņa jauno amatu, kas ir apliecinājums viņa lomai un ietekmei šajā uzņēmumā, nodrošinot, ka ar priekšzīmīgu dizainu Kia pēdējos gados ir guvis ievērojamus panākumus,» saka Kia Motors Europe mārketinga un produktu plānošanas nodaļas viceprezidents Benijs Oejens. «Es ar lielu prieku turpināšu strādāt ar Peteru dizaina stratēģijas izstrādē, kas nepieciešama zīmola turpmākai izaugsmei.»

1953. gadā Bavārijā, Vācijā dzimušais Peters Šreijers studēja Minhenes Lietišķo zinātņu universitātē un Lielbritānijas Karaliskajā Mākslas koledžā. Jau studentu gados viņš sāka strādāt Audi un pēc studijām kļuva par daļu no Volkswagen Group dizaina nodaļas komandas. Tieši Peters Šreijers tiek uzskatīts par Audi TT un citu Volkswagen un Audi modeļu dizaina pamatlicēju.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu