Liepiņa: vadība grauj LTV, un kādam tas ir izdevīgi (128)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no LTV

«Ja agrāk Latvijas Televīzija bija medijs ar vārdu, tad tagad tas ir liels kuģis, kas stūrē uz sēkli. Es nevēlos būt daļa no tā,» uzsvēra ziņu diktore Ilva Liepiņa.

«Tā ir taisnība, ka esmu uzrakstījusi atlūgumu un ar 1.februāri uz abpusējas vienošanās pamata aizeju no Latvijas Televīzijas,» apliecināja Liepiņa. Kā aiziešanas iemeslu viņa minēja neapmierinātību ar Latvijas Televīzijā (LTV) pastāvošo kārtību.

Pēc viņas domām, LTV iet kardināli pretēju ceļu, kāds tai būtu jāiet.

Liepiņa uzsvēra, ka darbs televīzijā ir tas, kas viņai patīk, kas padodas, bet pašlaik apstākļi ir tādi, ka darbu LTV viņa turpināt nevēlas. Jautāta, vai aiziešanas iemesls ir algas reforma, Liepiņa sacīja, ka viņa kā visi vēlas saņemt vairāk, bet tas nav primārais aiziešanas iemesls, tiesa, arī algu jautājums LTV, viņasprāt, būtu jārisina savādāk.

Viņas uzskati atšķiras no LTV vadības viedokļa

Liepiņa, kura pēdējā laikā vadīja ziņas plkst.18, neuzskata, ka LTV pašlaik ir sabiedriskā televīzija, jo tā nedara to, kas tai būtu jādara kā sabiedriskajai televīzijai. Viņas uzskati par to, kādai jābūt sabiedriskajai televīzijai, radikāli atšķiras no LTV vadības viedokļa.

Arī citi darbinieki nevēlas būt daļa no šādas LTV, jo viņi ir tie, kas «stūrē kuģi», uzsvēra Liepiņa.

No malas izskatās, ka LTV vadība ar nolūku grauj LTV un kādam tas ir izdevīgi,

savās pārdomās dalījās Liepiņa.

LTV Liepiņa veltījusi aptuveni 15 gadus no savas dzīves, pirms tam esot strādājusi citās televīzijās. Karjeru sabiedriskajā televīzijā sākusi kā programmu pieteicēja, vēlāk viņa nonākusi līdz ziņu diktores vietai.

Liepiņa plāno atpūsties

Kā norādīja Liepiņa, pēc aiziešanas no LTV viņa plāno atpūsties, apdomāties un paskatīties uz visu no malas, bet, ja darba piedāvājumi būs, tad tie tiks izskatīti.

«Nav mērķis ar 1.februāri ķerties pie jauniem darbiem, darba slodze bija pietiekami liela, tāpēc jāatpūšas,» rezumēja Liepiņa.

Jau ziņots, ka pēdējā laikā no darba LTV aizgājuši vairāki darbinieki - žurnālists un vakara ziņu pārraides «Panorāma» vadītājs Arnis Krauze, LTV Ziņu dienesta vadītājs Dzintris Kolāts un LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

Kā vēstīts, LTV 1.kanāla politiķu un žurnālistu diskusijas raidījumu «100.panta preses klubs», iespējams, vadīs žurnālists un rakstnieks Otto Ozols jeb īstajā vārdā Mārtiņš Barkovskis, liecina aģentūras rīcībā esošā informācija.

LTV Ziņu dienesta vadītāja pienākumu izpildītāja Dagnija Neimane iepriekš skaidroja, ka skatītāji jauno raidījuma vadītāju varēs ieraudzīt jau rītdienas raidījumā. Patlaban ir vienošanās, ka pirms raidījuma nonākšanas ēterā raidījuma vadītājs netiek atklāts.

«Panorāmu» vadīs Geste

Taču ar to izmaiņas LTV Ziņu dienestā nebeigsies. Televīzijas skatītāji raidījuma «Panorāma» vadītāja amatā jau redzējuši žurnālistu Jāni Gesti, kurš raidījumu turpinās vadīt vismaz līdz jūnijam. Tāpat Geste turpinās vadīt arī raidījumu «De facto».

Komentāri (128)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu