Dienvidkorejas kristieši izvieto Ziemassvētku gaismiņas pie Ziemeļkorejas robežas (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidkorejas kristiešu draudzes izvietojuši Ziemassvētku gaismiņas pie Ziemeļkorejas robežas, neskatoties uz bažām par vardarbīgu reakciju no Phenjanas puses.

Vairāki desmiti draudžu pārstāvju sestdien pie stingri apsargātās robežas Gimpo kalnā milzīgā dzelzs koka formas konstrukcijā izvietoja tūkstošiem mirgojošu gaismiņu, pavēstīja Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija.

Gaismiņas kalnā redzamas vairāku kilometru attālumā no Ziemeļkorejas puses, kas cieš no hroniska elektrības trūkuma. Sagaidāms, ka Ziemassvētku gaismiņas pie Ziemeļkorejas robežas paliks līdz janvāra sākumam.

Pirms Dienvidkorejas 1998.gadā uzsāktās «saulainās politikas» pret Ziemeļkoreju sezonāla gaismiņu izlikšana pierobežā bija bieža parādība. Phenjana vairākkārt nosodījusi gaismiņu izlikšanu kā «psiholoģisku karadarbību» ar mērķi izplatīt kristietību izolētajā komunistiskajā valstī.

2004.gadā abas Korejas vienojās izbeigt oficiālu pārrobežu propagandu un Dienvidkoreja pilnībā apturēja Ziemassvētku gaismiņu izvietošanu pierobežā. Taču tās tika atsāktas 2010.gadā, kad Ziemeļkoreja apšaudīja salu pierobežā. Pagājušā gadā Seula neizvietoja gaismiņas, kā samierniecisku žestu pēc Ziemeļkorejas līdera Kima Čenira nāves.

Ziemassvētku gaismiņu izvietošana satraukusi pierobežas iedzīvotājus, kas baidās no iespējama atriebības trieciena no Ziemeļkorejas puses.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu