Iedzīvotājus aicina nedoties uz dažām Ēģiptes pilsētām (30)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Situācija Ēģiptē pašlaik ir saspringta, tāpēc Latvijas tūristiem vajadzētu atturēties no došanās uz Nīlas deltā esošajām pilsētām, piemēram, Kairu vai Aleksandriju, ceturtdien LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Latvijas vēstniece Ēģiptē Iveta Šulca.

Precizēts virsraksts

Notiek masu protesti

Ēģiptē sestdien gaidāms referendums par jaunas konstitūcijas projektu, ko jau vairākas nedēļas pavada masu protesti, kopš valsts prezidents Mohmeds Mursi sev piešķīra ārkārtīgi plašas pagaidu pilnvaras.

Šulca norādīja, ka Latvijas tūristi joprojām var doties uz Sarkanās jūras kūrortiem, piemēram, Hurgadu un Šarmelšeihu.

«Bet es stingri aicinātu neeksperimentēt un patlaban nedoties uz tām apdzīvotajām vietām, kas ir Nīlas deltā, - es runāju par Aleksandriju, Kairu.

Neeksperimentējiet,» brīdināja vēstniece.

Pirms izlemšanas par ceļojuma galamērķi vēstniece aicina sekot ziņām medijos.

Kairā izvietota armija

Pēc viņas teiktā, Kairas svarīgākajās vietās pašlaik ir izvietojusies armija, bruņutransportieri. «Armija uzstājas kā nacionālā dialoga proponētāja un aicinātāja saglabāt sociālo mieru,» paskaidroja vēstniece.

Ārlietu ministrija (ĀM) atgādināja, ka Ēģiptes lielākajās pilsētās joprojām ir iespējamas dažāda mēroga spontānas protesta akcijas, un stingri ieteica ceļotājiem izvairīties no demonstrāciju norises vietu apmeklēšanas, īpaši no atrašanās Ēģiptes muzeja un Tahrīra laukuma tuvumā, kā arī sekot līdzi informācijai vietējos plašsaziņas līdzekļos.

«Iesakām izvērtēt nepieciešamību ceļot/veikt garus pārbraucienus valsts teritorijā.

Tāpat aicinām ceļotājus kūrortpilsētās uzturēties tikai viesnīcu apsargājamajās teritorijās.

Ieteicams atturēties no braucieniem uz Sinaja pussalas ziemeļu daļu,» savā mājaslapā informē ĀM.

ĀM arī iesaka ceļotājiem rūpīgi glabāt savas personīgās mantas – pasi, naudu, rotaslietas, jo ekonomiskās lejupslīdes dēļ valstī ir pieaudzis sīko zādzību skaits, kurās cietuši ārvalstu tūristi.

Ministrija atgādina, ka, uzturoties Ēģiptē, tūristiem vienmēr līdzi ir jābūt personu apliecinošam dokumentam (pasei), kuru uzrādīt var pieprasīt jebkurā laikā.

ĀM aicina reģistrēties vēstniecībā Ēģiptē

Ceļotājus, kuri pašlaik atrodas Ēģiptē, Latvijas ĀM aicina reģistrēties vēstniecībā Ēģiptē. Nepieciešamības gadījumā Latvijas valsts piederīgie var sazināties ar Latvijas vēstniecību Kairā pa tālruni ārkārtas situācijām +201 009 39919 vai Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni +371 26 33 77 11 vai e-pastukonsulara.palidziba@mfa.gov.lv.

Jau vēstīts, ka Ēģiptē jau vairākas nedēļas ir notikuši protesti pret prezidenta 22.novembrī izdoto konstitucionālo dekrētu, jaunās konstitūcijas projektu un referendumu par to. Šajos protestos un sadursmēs ir gājuši bojā septiņi cilvēki un ievainoti vairāki simti.

Lai gan Mursi sestdien atcēla protestus izraisījušo konstitucionālo dekrētu, reaģējot uz armijas ultimatīvo prasību prezidentam un opozīcijai sākt sarunas, protesti turpinājās. Prezidenta piekāpšanās konstitucionālā dekrēta jautājumā nav pilnīgi apmierinājusi opozīciju, kas protestē arī pret jaunās konstitūcijas projektu un referendumu par to.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu