Neizslēdz kopīga RP un «Vienotības» saraksta veidošanu (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai gan Reformu partijas (RP) valde un dome pieņēmušas lēmumu par kopēja saraksta neveidošanu ar partiju «Vienotība» startam Rīgas domes vēlēšanās, partijas līderis Valdis Zatlers šādu iespēju neizslēdz.

«Politiskā situācija bieži mainās, pat ļoti. Un es būtu piesardzīgs, pirms mēs neesam pieņēmuši pēdējo, galīgo lēmumu un sākuši savu kampaņu,» intervijā laikrakstam «Diena» atzīst Zalters. Viņš ir pārliecināts, ka Rīgas domes vēlēšanās no RP būs atkarīgs ļoti daudz. «No tās [RP] pozitīva vai negatīva starta pašvaldību vēlēšanās Rīgā būs atkarīgs, kāds būs Rīgas liktenis nākotnē,» uzsver RP dibinātājs.

Pēc viņa teiktā, RP saprotot, ka «publika gaida Reformu partijas uznācienu», proti, mēra amata kandidāta nosaukšanu. Tādēļ partija, apzinoties atbildību, pieturēšoties pie «ļoti rūpīgas situācijas analīzes plāna». «Jo lielāks aktieris, jo lielāka pauze.. un arī droši vien lielāki panākumi,» sacīja Zatlers.

Kā ziņots, partija «Vienotība» kā savu mēra amata kandidātu izvirzījusi bijušo laikraksta «Diena» galveno redaktori un kultūras ministri Sarmīti Ēlerti, bet apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK - tieslietu ministra Jāņa Bordāna (VL-TB/LNNK) padomnieci Baibu Broku. Savukārt politisko partiju apvienība «Saskaņas centrs» Rīgas domes vēlēšanas startēs kopā ar partiju «Gods kalpot Rīgai», un viņu mēra kandidāts ir pašreizējais Rīgas domes vadītājs Nils Ušakovs (SC).

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu