Arī Krauze pametīs darbu LTV (41)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Darbu Latvijas Televīzijā (LTV) nolēmis pamest ziņu raidījuma «Panorāma» ilggadējais vadītājs un žurnālists Arnis Krauze.

Papildināts viss teksts

Komentējot Krauzes lēmumu pamest ziņu raidījuma «Panorāma» vadītāja amatu, LTV vadītājs Edgars Kots norāda, ka «Arnis Krauze, strādājot tieši Latvijas Televīzijā, kļuva par vienu no redzamākajiem un profesionālākajiem Latvijas žurnālistiem, kura kvalitātes novērtējuši gan skatītāji, gan kolēģi, gan oponenti un konkurenti».

Krauzes aiziešanas iemesli gan netiek komentēti.

Krauze daudzus gadus vadījis vēlēšanu nakts raidījumus un intervējis amatpersonas par sabiedrībai nozīmīgiem jautājumiem. Vēl nesen Krauze saņēma Latvijas Žurnālistu asociācijas balvu kā labākais televīzijas žurnālists par tiešraides interviju ar nu jau bijušo Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītāju Irēnu Krūmani «Swedbank» klientu panikas vakarā.

Žurnālists komentārus nesniedz

Žurnālists nekādus komentārus nesniedz, un no komentāriem atturas arī kompānija MTG, kuras televīzijas kanāli ‒ TV3 un LNT ‒ minēti kā iespējamā Krauzes darbavieta.

«Varu apstiprināt, ka Krauze, visticamāk, no jaunā gada maina darbavietu,» aģentūrai BNS sacīja Ziņu dienesta vadītāja pienākumu izpildītāja Dagnija Neimane.

Viņa atzina, ka Krauzes vietā pagaidām jaunas ētera sejas nebūs. Tiks pārkārtoti iekšējie resursi. «Pilnīgi droši ‒ »Panorāma« katru vakaru ēterā būs,» smaidot piebilda Neimane. «Panorāmas» vadītāji ir arī žurnālisti Sandra Zviedre, Ilva Liepiņa un Laura Vonda.

LTV mēģinājusi žurnālistu pārliecināt palikt televīzijā, bet tas neesot izdevies. Neimane norādīja, ka «Arnis [Krauze] ir profesionālis līdz kaulam» un sabiedriskā televīzija bijusi vieta, kur viņam kā žurnālistam izpausties vislabāk, un šādas iespējas dažādos žanros sevi pierādīt viņam arī dotas.

«Tas viss ir tāds pasākumu kopums, kas jau atkal tricina Latvijas Televīziju, un nākamais gads šeit būs vēl pietiekami neziņas pilns,» pieļāva Ziņu dienesta pārstāve.

TVNET jau ziņoja, ka gada nogalē ziņu dienesta vadītāja amatu LTV atstās Dzintris Kolāts. Tāpat darbu pametīs LTV vadītājs Edgars Kots.

Par savu aiziešanu no amata Kolāts paziņoja tviterī. Savukārt Kots masu medijiem stāstīja, ka amatu pametot jauna darba piedāvājuma dēļ.

Jau vēstīts, ka Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) apstiprināja nolikumu atklātam konkursam, kurā izraudzīsies trīs LTV jaunās valdes locekļus. Konkursā paredzēts izraudzīties valdes priekšsēdētāju, valdes locekli programmu attīstības jautājumos, kā arī valdes locekli finanšu un tehnoloģiju jautājumos. Valdes locekļu kandidātiem izvirzītas augstas profesionālās pieredzes, izglītības, svešvalodu zināšanu un reputācijas prasības, kuru izvērtēšana tiks uzticēta profesionālam un neatkarīgam personāla atlases uzņēmumam.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu