NASA: pasaules gals būs neparedzams un ātrs (152)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde jeb NASA paziņojusi, ka pasaules galu gaidīt jau šā gada izskaņā nav vērts, ziņo korespondent.net.

21.decembrī beidzas seno maiju civilizācijas laika skaitīšanas kalendārs, un tūkstošiem pasaules iedzīvotāju tādēļ ir pārliecināti par pasaules gala atnākšanu šajā dienā.

Zinātnieki tomēr uzsver, ka nav nekāda loģiska pamatojuma, kādēļ šajā datumā būtu jāiestājas pasaules galam.

«Ja pasaules gals kādreiz pienāks, diez vai mēs to uzzināsim iepriekš. Domājams, kas tāds notiktu neprognozējami un ļoti ātri. Protams, tas būs atkarīgs no tā, kāda veida katastrofa tā būs un kas to izraisīs. Ja pie vainas būs asteroīds, iespējams, to vēl varētu paredzēt,» pavēstīja NASA eksperti.

«Nav nekāda iemesla domāt par tuvojošos katastrofu. Dzīvojiet un priecājaties par dzīvi,» iesaka zinātnieki.

Jāpiebilst, ka pat maiju civilizācijas pētnieki 21.decembri neuzskata vis par pasaules galu, bet vienkārši jaunas ēras sākumu.

Portāls TVNET jau vēstījis par Latvijas numeroloģes prognozēto, ka šā gada decembra 20.datumos iespējamas dažādas trakas un neparastas lietas.

Komentāri (152)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu