Skaistuma procedūras 3 nedēļu garumā iegūst Līga

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

TVNET sadarbībā ar «Labo Sajūtu Laboratoriju» piedāvā eksperimentu – vai iespējams uzlabot pašsajūtu un sapost savu ķermeni trīs nedēļu laikā? Lai noteiktu šā eksperimenta dalībnieku, tika izsludināts konkurss, kurā par uzvarētāju izvēlējāmies Līgu!

Labākā stāsta autore Līga saņems iespēju palutināt sevi ar dažādām ķermeņa un sejas procedūrām, apmeklēt jogas nodarbības, reiki un ajurvēdas speciālistus jogas un skaistuma studijā «Labo Sajūtu Laboratorija» trīs nedēļu garumā.

TVNET katru nedēļu sniegs apskatu par to, kādas procedūras lasītāja ir veikusi, kādas ir viņas sajūtas un rezultāti.

Dažādu speciālistu konsultācijas, ķermeņa un sejas procedūras, kā arī jogas apmeklējumus pēc izvēles uzvarētāja baudīs no 3. līdz 21. decembrim.

Līgas pieteikums konkursam:

Skaistums izmaksā dārgi? Tas ir mīts! Mūsu modernizācijas laikmetā, kad visu nosaka laiks un nauda, ir plaši pieņemts uzskats, ka skaistuma procedūras var atļauties tikai turīgie un ko gan ar minimālo algu var vairāk nopirkt kā tikai sejas krēmu... Nē, skaistums neprasa lielu naudu bet lielu pacietību, darbu un rūpes. Mūsdienu sievietei, jā, ērtāk ir aiziet uz veikalu sapirkt dārgos kosmētiskos līdzekļus un, netērējot savu laiku, ņemt jau gatavu produktu no tūbiņas, kas izgatavots kaut kur rūpnīcā un kura sastāvu reti kura vispār izprot un labākajā gadījumā vispār smalko druku izlasa. Šķiet, tas ir ērti un labi maksā, tātad labiem rezultātiem jābūt, bet neaizmirsīsim, ka tā lielākoties ir ķīmija, turpretī dabīgo nav jāpērk, to var pagatavot arī pats.

Mūsdienās no kosmētikas klāsta acis žilbst - ir tik ļoti daudz piedāvājumu, ka visā tajā varētu apmaldīties, bet patiesībā nekur tālu nav jāmeklē: pašas labākās receptes nāk no dabas, ko sieviete ikdienā var lietot un izskatīties lieliski.

* Unikāls dabas produkts ir medus, ko esmu ļoti iecienījusi gan pārtikā, gan skaistumkopšanā.

* Otrs, ko plaši izmantoju, ir dažādas zālītes, novārījumi un uzlējumi no dabas veltēm, kā arī dabīgās eļļas. Par visu plašāk un konkrētāk manā stāstā - ko pati esmu izmēģinājusi un varu ieteikt mūsu jau tā skaistajām latviešu sievietēm.

Līgas skaistuma un valdzinājuma noslēpums

* Lai no rīta justos moži, iesaku gulēt vismaz 8 stundas un,

ja telpā vēsi, var uzvilkt vilnas zeķītes, tad pa nakti retāk modīsies.

No rīta, kā visiem zināms, vitamīni organismam ir ļoti svarīgi, kā arī ogļhidrāti, lai būtu enerģija, tāpēc ik rītu, kad pamostos, apēdu kādas divas tējkarotes medus, uzdzerot ūdeni; ja kādam garšo tējā, var likt, bet ne karstākā par 40 grādiem, jo zūd visas vērtīgās uzturvielas. Tad uztaisīt zaļo tēju, jo, kā zināms, tajā ir daudz antioksidantu, kas pasargā no daudzām slimībām un, galvenais, kavē vēža šūnu attīstību. Kafijas vietā labāk izvēlēties dabīgās tējas, kas ievāktas vecāku lauku mājās skaistajās vasaras pļavās.

* Veikalā pirktās tējas maisiņus var lietot acu kompresēm, ja ir nogurušas, ērti aplejot krūzē ar karstu ūdeni, pēc tam atdzisušu izņemt un likt uz plakstiņiem. Tēju var arī saliet ledus kubiņu formiņās un turēt ledusskapī, lai no rītiem uzmundrinātu sejas ādu, norīvējot ar šādu ledus gabaliņu. Skaistai un gludai ādai.

* Problemātiskai sejas ādai man loti labi palīdz, ja to tīra ar minerālūdens un tējas sēnes maisījumu attiecībā 3/1 (jo vecāks sēnes uzlējums jo labāks): pazūd pūtītes un sašaurina poras, vairāk piemērota taukainas sejas ādas kopšanai vai jaukta tipa. Nekādi losjoni nav labāki par šo. Bet pēc notīrīšanas nepieciešama ādas mitrināšana, un mans atklājums bija dabīgā kosmētika, jo jācenšas pēc iespējas vairāk izvairīties no ķīmiskā sastāva, mākslīgiem aromatizatoriem, jo mūsu ķermenis un āda, caur kuru arī uzņemam visu, ko uz tās liekam, nav eksperimentu lauciņš.

Paskatoties dārgajos dabīgās kosmētikas veikalos krēmu sastāvu un cenu, es sapratu, ka izejvielas varu pasūtīt internetā vai nopirkt aptiekā, ne pārmaksāt 3x.

Pamatbāzē šī sviests, mandeļu eļļa, kviešu dīgstu eļļa, vīnogu kauliņu eļļa, un aromātam var izmantot jebkuru sev tīkamu dabīgo ēterisko eļļu, ko var pievienot arī svecēm, lai telpa iegūtu valdzinošu aromātu.

* Ejot vannā, ūdenim varam pievienot pienu, kas padarīs ādu zīdainu, un par skrubi izmantot sacukurojušos medu - maigi to var uzklāt uz sejas un pagulēt siltā vannā, no medus mikroelementi un barības vielas ādai. Ja esmu pilsētā un eju dušā, tad 1 reizi nedēļā vai nedaudz retāk izmantoju skrubi no kafijas biezumiem vai arī parastā rupjā sāls (sāli neizmantot, ja iekaisusi āda), pēc šīs procedūras āda ir zīdaini maiga.

* Lai stiprinātu matus, tos ieziežu ar sīpolu sulas, medus un olas dzeltenuma maisījumu ko patur matos 1 h pirms mazgāšanas, - stiprina saknes un baro galvas ādu. Šādu masku nelietot, ja tajā pašā dienā jāiet uz kādu pasākumu, jo mati smaržos pēc sīpoliem. Lai mati nešķeltos un būtu mīksti un stipri, 2x mēnesī vai biežāk likt mandeļu eļļu, tā baro galvas ādu un uzlabo matu struktūru. Eļļu var turēt vairākas stundas vai pat atstāt uz nakti un pēc tam rūpīgi izmazgāt.

* Imunitātei ļoti labs maisījums ir medus, citrons un ingvers, ko pa tējkarotei lieto 2x dienā. Ja jūtamas pirmās saaukstēšanās pazīmes, jālieto ingvera tēja ar citronu, tā garšo lieliski. Pirms gulētiešanas ieteicams izdzert siltu pienu ar medu; tas ir ļoti garšīgs un veselīgs dzēriens. Katram gadalaikam savs. Visu vērtīgo sniedz daba, un ir jāizmanto katrs gadalaiks, lai to iegūtu.

* Vasara - ievācam visas zālītes. *Svarīgas ir arī mēness fāzes, kurās mēs to darām. Augošā mēnesī ievāc virszemes daļu, bet, kad ir dilstošs mēness vai pilnmēness, ievāc sakneņus, jo mēness ietekmē to dziedinošās spējas. Vairāk par tējām, ko tad es pati ievācu vasarā: tie ir liepziedi, vīgriežu ziedi, kumelītes, zemeņu lapas, un kaltēju meža ogas. Tas ziemas krājumiem. Jāēd daudz aukstās zupas no zaļumiem-nātrēm, pieneņu lapām, sīpolu lakstiem, dillēm u.c.

* Rudens - novācam augļus, ābolus un nesam uzglabāt, lai būtu dabīgie vitamīni, lieku salātus, lai nav jāskatās uz veikala plauktiem, bet, ja dzīvo pilsētā, tad labāk vairāk nopirkt tirgū ziemas ābolus un glabāt tos pagrabā, lai nav jāēd poļu āboli, kas smidzināti vairākas reizes.

* Pavasaris - gaidām pirmos zaļumus salātiem un ievācam pumpurus (priežu, upeņu, bērzu u.c), ko izkaltē un dzer kā tēju, jo tajos ļoti daudz vitamīnu. Tecinām bērzu sulas.. nu to sanāk ļoti daudz, apmēram 500 l, un tad salej plastmasas pudelēs + rozīnes nedaudz, un visam gadam pietiek līdz pat jaunajām. Garšo fantastiski, īpaši ar cukuru, un ļoti labi skalo nieres.

* Ziema - diedzējam graudus, jo tādos ļoti daudz vitamīnu, īpaši B grupas. Ēdam paštaisītos salātus un daudz mandarīnu, bez kuriem nav iedomājama ziema un Ziemassvētki. Sievietēm, kas rūpējas par figūru. Visām, kam savs svars, šķiet, jāpiekoriģē un gribētos, lai nebūtu tā saucamo «mīlas spārniņu», un ja, kā jau visām, patīk panašķoties, tad ieteikšu ļoti veselīgu un diētisku ēdienu, ko ļoti ātri var pagatavot un nomest svaru. Vājpiena biezpiens 200 g, sajaukts ar 1 tējkaroti medus, un ēdiens gatavs - tas ir ļoti garšīgs un veselīgs. Tām, kurām negaršo medus, iesaku biezpienu sajaukt ar kakao, nedaudz piena, lai varētu samaisīt, bet lai nebūtu šķidrs, un pievienot 1/3 tējkarotes kanēļa, bet var ari vairāk. Kanēlis uzlabo vielmaiņu, bet kakao aizstāj šokolādi, pēc kuras mēs tā alkstam. Un maisījumam pievieno arī nedaudz cukura. Pirms gulētiešanas izdzert 250 g kefīra, kam pievienots naža gals čili piparu un kanēļa.

Un, lai sieviete vairotu savu enerģētiku un būtu vilinoša vīrietim, iesaku nēsāt kabatā kanēļa standziņu.. tāds mazs noslēpums, lai ikviena sieviete justos kā dieviete, un ceru, mani ieteikumi palīdzēs ikvienai izskatīties skaisti un ikvienam maciņam tas ir pa spēkam, jo skaistumam ir liels spēks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu