Sprūdžs: sabiedrības attieksme pret Lemberga nelikumībām ir slima (670)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) uzskata, ka sabiedrības attieksme pret amatpersonu nelikumīgām darbībām ir slima, proti, atbalsta zagšanu, ja tās dēļ kāds labums tiek tautai.

Šādu viedokli viņš šodien pauda Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā», tādējādi komentējot jautājumu par Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga («Latvijai un Ventspilij») atstādināšanu no amata.

Viņš uzsvēra, ka Lembergs ir visas sabiedrības problēma un visiem kopā ar šo problēmu ir jātiek galā.

Taču, kamēr pati sabiedrība pieļaus šādu Lemberga attieksmi pret likumu, tikmēr nekas nemainīsies.

Ne velti esot dzirdēti stāsti par to, ka amatpersonas zog, bet dod arī tautai, tādējādi atbalstot viņa rīcību. «Šāda noskaņa vai nostāja sabiedrībā liecina par tās veselības problēmām. Nevar būt tā, ka mēs pret to izturamies mierīgi - tā nedrīkst būt,» teica ministrs.

Klaunāde nav pieļaujama

Viņaprāt, brīdī, kad sabiedrība sāks mainīt savu attieksmi pret šādiem jautājumiem, Lembergs vairs nevarēs neievērot likumu.

«Man ir kauns, ka manā sistēmā ir tāds pašvaldības vadītājs kā Lembergs. Tā klaunāde nav pieļaujama, un tā ir ārkārtīgi degradējoša mums visiem kopā,» noteica politiķis.

Sprūdžs jau iepriekš ir izteicies, ka viņam nav pieņemama Lemberga rīcība, ignorējot izdoto rīkojumu par atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas.

Atstādina Lembergu

23.oktobrī oficiālajā laikrakstā «Latvijas Vēstnesis» tika publicēts rīkojums par Lemberga atstādināšanu. Vairāku lappušu garumā arī ir aprakstīti juridiskie argumenti šādam lēmumam.

Lembergs šo rīkojumu pārsūdzēja, un Administratīvā rajona tiesa ir pieņēmusi to izskatīšanai.

Komentāri (670)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu