Kia domā par klasiskās piedziņas kupeju (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kia

Dienvidkorejiešu uzņēmums Kia pilnā nopietnībā apsver iespēju izlaist klasiskās piedziņas kupeju, kuras dizains tiktu ieturēts konceptautomobiļa GT stilā. To britu izdevumam Autocar atklājis Kia prezidents Henks Lī.

«Galīgo lēmumu mēs vēl neesam pieņēmuši, taču mums ir nepieciešams konkrēts modelis, lai stiprinātu zīmola imidžu. Mēs mēģinājām radīt vairākuas konceptauto, un šobrīd izskatās, ka konceptautomobilim GT ir zināms potenciāls. Tuvākajā nākotnē mēs uzbūvēsim vēl dažus prototipus, un no tiem pirmais debitēs nākamā gada Ženēvas auto izstādē. Paskatīsimies, kā uz tiem reaģē publika un mediji, un tad domāsim tālāk,» sacījis Lī.

Kia prezidents uzsver, ka galīgais lēmums par kupeju ar aizmugurējo riteņu piedziņu tiks pieņemts jau tuvākajā laikā.

Pēc Lī teiktā, Kia pieļauj iespēju radīt arī kompaktu rodsteru - Mazda MX-5 konkurentu. Viņš piebilst, ka arī šai idejai ir potenciāls, taču tās īstenošanai zaļo gaismu vēl nav devis.

Iepriekš ar ideju par nepieciešamību Kia klāstā iekļaut neliela izmēra rodsteru klajā nāca arī ražotāja galvenais dizainers Pēters Šreijers.

Henks Lī nobeigumā atzīmē, ka patlaban kompānijas prioritāte sportisko auto jomā ir karstā trīs durvju pro_cee'd izlaišana. Šis auto iegūšot 200 zirgspēkus spēcīgu 1,6 litru turbo motoru. Šāda auto ražošana varētu sākties nākamā gada vidū.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu