ES plāno ieviest stingrākas drošības prasības motocikliem (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 2016.gada visā Eiropas Savienībā (ES) stāsies spēkā stingrāki drošības un emisiju noteikumi motocikliem, paredz otrdien Eiropas Parlamentā (EP) apstiprinātie noteikumi.

Visi motocikli, kuru motora tilpums pārsniedz 125 kubikcentimetrus, būs jāaprīko ar bremžu pretbloķēšanas sistēmām jeb ABS. Savukārt tos transportlīdzekļus, kuru motora tilpums ir mazāks, tostarp skūterus, varēs aprīkot arī ar kombinētajām bremžu sistēmām, informēja EP Informācijas birojā Latvijā.

Līdz 2019.gada beigām Eiropas Komisijai būs jāsagatavo izmaksu efektivitātes analīze ar ierosinājumiem, vai noteikumus vajadzētu pārskatīt un paredzēt obligātas ABS arī mopēdiem.

Turklāt paredzēts noteikt, ka motociklu apgaismes sistēmai jāieslēdzas automātiski, iedarbinot dzinēju.

Tāpat no 2016.gada uz «lielajiem» motocikliem un no 2017.gada uz mopēdiem tiks attiecināti «Euro 4» emisijas standarti, bet no 2020.gada uz visiem divu un trīs riteņu transportlīdzekļiem attieksies «Euro 5» emisijas robežvērtības.

Deputāti atbalstīja arī pakāpenisku uzlabotu iebūvētās diagnostikas sistēmu ieviešanu, lai uzraudzītu kļūmes emisiju kontroles sistēmās.

Jaunā regula, ko deputāti pieņēma ar 643 balsīm «par», 16 «pret» un 18 «atturoties», vēl oficiāli jāapstiprina ES dalībvalstīm. Tā attieksies vienīgi uz jaunajiem divu vai trīs riteņu transportlīdzekļiem un kvadricikliem, kas būs pārdošanā no 2016.gada.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu