Saeimas deputātu vizīte Ķīnā varētu izmaksāt 4600 latu (47)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas deputātu vizīte Ķīnā varētu izmaksāt 4560 latus, no kuriem lielāko daļu veido aviobiļešu cena, liecina Saeimas Ārlietu komisijas aprēķini.

Šajā summā ietilpst delegācijas locekļu dienas nauda un apdrošināšana, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Delegācijas izmitināšanu vizītes laikā nodrošinās Ķīnas puse. Tā ir ierasta prakse, jo arī Latvijas parlaments, uzņemot ārvalstu delegācijas, nodrošina viesu izmitināšanu Saeimas Jūrmalas īpašumā, piebilda Preses dienestā.

Jau vēstīts, ka sešiem Ārlietu komisijas deputātiem un diviem komisijas darbiniekiem no 19.novembra līdz 27.novembrim paredzēts komandējums uz Ķīnu.

Komandējumā brauks komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (V), komisijas priekšsēdētāja biedrs Sergejs Potapkins (SC), komisijas sekretāre Iveta Grigule (ZZS), komisijas locekļi Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK), Kārlis Eņģelis (RP), neatkarīgais deputāts Jānis Junkurs, komisijas vecākā konsultante Anita Ābola un komisijas konsultants Artūrs Jefimovs.

Komandējuma mērķis ir veicināt sadarbību gan ekonomikas, gan politiskajā jomā, aģentūrai LETA sacīja Kalniņš. Pēdējo divu gadu laikā Ķīnas amatpersonas ir izrādījušas pastiprinātu interesi par Latviju, viņu delegācijām intensīvi apmeklējot mūsu valsti. Tāpēc nepieciešams noskaidrot, kas viņus Latvijā interesē visvairāk, cita starpā pauda komisijas priekšsēdētājs.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu