MINI būs piecdurvju versija (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MINI

Līdz šim vienīgais veids, kā tikt pie MINI ar piecām durvīm, bija izvēlēties modeli Countryman.

Tomēr, kā vēsta britu Autocar, jau tuvākajā nākotnē būs iespēja no MINI modeļu klāsta izvēlēties vēl vienu auto ar piecām durvīm, un tas būs klasiskais hečbeks.

Kopš BMW izlaiž 21. gadsimta MINI, hečbeks vienmēr ir bijis ar trim durvīm un cilvēkiem ar noslieci uz praktiskumu atlika vien izvēlēties starp Clubman, kam vadītāja pusē ir vienas durvis, bet otrā divas, un mazo krosoveriņu Countryman.

Piecu durvju MINI hečbeka prototipi izmēģinājumus reālos apstākļos veic jau diezgan sen, kopš vasaras. Attēlos redzamajiem auto ir acīmredzami garāka riteņu bāze, neliela izmēra aizmugurējās durvis, kā arī lielāka aizmugurējā virsbūves pārkare, no kā iegūst bagāžnieka ietilpības rādītāji.

Lai arī pēc plānotās paaudžu maiņas MINI pieņemsies izmēros, jāatzīmē, ka zīmols paliks uzticīgs tradīcijām un pat piecu durvju modelis garumā nepārsniegs 4 metrus.

Ieviešot atsevišķas aizmugurējās durvis, ieguvēji būs ne tikai aizmugurējie pasažieri; pozitīvs blakusefekts ir šaurākas priekšējās durvis, kas būtiski atvieglos iekāpšanu vietās ar ierobežotu platību, piemēram, stāvvietā starp diviem auto.

MINI trešās paaudzes debija notiks nākamgad, un pirmie tirgū tiks laisti tieši trīs un piecu durvju hečbeki. Laika gaitā jaunajai dizaina valodai tiks pieskaņoti arī pārējiem modeļi, savukārt Countryman paaudžu maiņas rezultātā kļūšot apvidnieciskāks, jo tam vairs nebūs vienlaicīgi jāpilda krosovera un hečbeka funkcija.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu