Sprūdžs: tiesa būs vienīgais pēc Lemberga atstādināšanas (80)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tiesa pašlaik ir vienīgais tiesiskais un juridiskais risinājums pēc Aivara Lemberga atstādināšanas no Ventspils domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas, atzina pašvaldību lietu ministrs Edmunds Sprūdžs (Reformu partija), noraidot iespēju vērtēt visas pašvaldības darbību.

«Ja Aivaram Lembergam mana rīkojuma sakarā ir kaut kas sakāms, tad tas ir sakāms Administratīvajā tiesā likumā noteiktajā kārtībā – 30 dienu laikā no rīkojuma parakstīšanas datuma. Nekādu citu ne tiesisku, ne juridisku risinājumu tagad nav,» komentēja ministrs.

«Tikpat labi varētu lemt par jebkuras pašvaldības no 119 Latvijas pašvaldībām atlaišanu. Par pašvaldības atlaišanas ierosināšanu lemj Ģenerālprokuratūra vai Ministru kabinets, protams, tā var būt kāda iniciatīva,» teica Sprūdžs un piebilda, ka pašlaik no viņa paša šādas iniciatīvas nav.

Ventspils pilsētas dome oktobra beigās lēma, ka, neskatoties uz rīkojumu, Lembergs amatu nav zaudējis. «Lembergs savu amatu nav zaudējis un joprojām atrodas šajā amatā,» lēma domnieki. Reaģējot uz to, Reformu partija izplatīja paziņojumu, kurā norādīja, ka «līdzīgi kā situācija, kurā Ventspils domnieki mulst un netiek skaidrībā par to, kurš kurā brīdī pilda Ventspils domes priekšsēdētāja pienākumus, arī šis paziņojums liecina par domes nekompetenci un liek uzdot jautājumus par tās darbību kopumā».

«[Sociālajā vietnē] »Twitter« bija labs joks par šo situāciju – Ventspils dome varētu lemt arī par [matemātiskās konstantes] Pī pārskatīšanu,» Sprūdžs sacīja, lūgts komentēt domes pausto atbalstu Lembergam.

Oficiālajā laikrakstā «Latvijas Vēstnesis» 23.oktobrī publicēts un līdz ar to stājies spēkā ministra rīkojums par Lemberga atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas.

Rīkojumā 19 lappusēs izklāstīti Lemberga pārkāpumi, laikā no 1998. līdz 2006.gadam piedaloties lēmumu pieņemšanā attiecībā uz 25 uzņēmumiem, kuri darbojas Ventspils pilsētā un Ventspils brīvostas teritorijā un kuros, pēc Ģenerālprokuratūras šā gada augustā sniegtās informācijas, Lembergs un viņa bērni – Līga Lemberga un Anrijs Lembergs – ir patiesie labuma guvēji, tādējādi Lembergam nonākot interešu konflikta situācijā.

Šie uzņēmumi ir «Baltic Coal Terminal», «Baltic Juice Terminal», «Kālija parks», «LatRosTrans», «Mineral-Trans-Serviss», «Naftas filtrs», «Naftas parks», «Noord Natie Ventspils Terminals», «Ostas flote», «Seastar», «Solvtrans», «Transventa», «Venceb», «Ventall Termināls», «Ventamonjaks», «Ventbetons», «Ventbunkers», «Ventminerāls», «Ventplac», «Ventshoes», «Ventspils nafta», «Ventspils tirdzniecības osta», «Ventspils zivju konservu kombināts», «VentTopaz» un Lihtenšteinā reģistrētā «Ventk Company Limited» (no 2006.gada 28.oktobra «BWA Holding Establishment»).

Komentāri (80)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu