Medvedevs: «Pussy Riot» nevajadzētu atrasties cietumā (18)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs piektdien pauda pārliecību, ka, viņaprāt, par baznīcā sarīkoto akciju notiesātajām pankgrupas «Pussy Riot» dalībniecēm nevajadzētu atrasties cietumā.

Vienlaikus gan Medvedevs uzsvēra, ka šis jautājums būtu jāvērtē tiesai, nevis viņam.

«Šo jautājumu tomēr nevajadzētu uzdot man, bet gan mūsu tiesu instancēm un viņu aizstāvjiem. Viņām ir tiesības vērsties ar attiecīgu prasību, es uzskatu, ka viņas to arī izmantos, bet tiesnesim ir tiesības izskatīt šo jautājumu pēc būtības,» atzina Medvedevs.

Medvedevs arīdzan atgādināja, ka savu nostāju šajā jautājumā paudis jau sen.

Medvedevs: «Man šīs personas ir ļoti nepatīkamas - gan iekšēji, gan ārēji!»

«Es jau pietiekami sen pateicu - man šīs personas ir ļoti netīkamas - gan iekšēji, gan ārēji, tās izraisa ārkārtīgi negatīvas emocijas. Tik negatīvas, ka pat nepatīkami par to runāt. Taču, ja es būtu tiesnesis, es neliktu viņas cietumā, vienkārši neuzskatu par pareizu, ka viņām būtu jāpiespriež brīvības atņemšana, viņas jau ir sēdējušas cietumā. Patiesībā ar to arī būtu gana. Vienu atbrīvoja, viņai paveicās. Pārējās ir tiesneša, aizstāvības un atbildīgo tiesībsargājošo un prokuratūras iestāžu kompetencē,» norādīja Krievijas premjerministrs.

Jau vēstīts, ka šā gada 21.februārī piecas «Pussy Riot» dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja «panku lūgšanu» «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!».

Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki.

No Maskavas katedrālē, kā arī citā akcijā, kas tika sarīkota Jelohovas Dieva parādīšanās baznīcā, no uzfilmētā videomateriāla un studijā ierakstītā skaņas celiņa tika radīts dziesmas «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!» videoklips.

Divu gadu cietumsods

Maskavas tiesa augustā piesprieda trim pankgrupas dalībniecēm - Nadeždai Tolokoņņikovai, Marijai Aļohinai un Jekaterinai Samucevičai - divu gadu cietumsodu, atzīstot apsūdzēto vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu.

Izskatot apelācijas prasību 10.oktobrī, Maskavas tiesa Samucevičai iepriekš piespriesto reālo cietumsodu aizstāja ar nosacītu sodu un lika viņu atbrīvot tiesas zālē. Abām pārējām akcijas dalībniecēm tām iepriekš piespriestais sods tika atstāts spēkā.

Tikmēr Tolokoņņikova un Aļohina nogādātas Mordvijas un Permas cietumā, kur viņām jāizcieš par huligānismu piespriestais sods.

Vēl divas «Pussy Riot» dalībnieces, kuru vārdi publiski netiek atklāti, esot aizbēgušas no Krievijas.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu