Dombrovskis: viens no plusiem - Lembergs nesaņems algu (53)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V) īsti nav skaidrs, kāds ir «sausais atlikums» no Aivara Lemberga atstādināšanas no Ventspils domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas.

Dombrovskis šodien žurnālistiem sacīja, ka vakar ir iepazinies ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotajiem dokumentiem, kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) ir skaidrojis, kādi ir juridiskie argumenti Lemberga atstādināšanai.

«Jautājums ir, cik liels no tā ir sausais atlikums, jo pēc būtības situācija nemainās,»

teica valdības vadītājs.

Nesaņems atalgojumu

Tomēr viens no plusiem, viņaprāt, varētu būt tāds, ka Lembergs nesaņems atalgojumu.

Jau ziņots, ka šodien oficiālajā laikrakstā «Latvijas Vēstnesis» ir publicēts rīkojums par Lemberga atstādināšanu. Vairāku lappušu garumā arī ir aprakstīti juridiskie argumenti šādam lēmumam.

Publicētajā rīkojumā minēts, ka atbilstoši likuma «Par pašvaldībām» 93.panta pirmajai daļai ministrs atstādina Lembergu no Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas par vairākiem pieļautajiem normatīvo aktu pārkāpumiem.

Lembergs joprojām uzskata, ka ministram nav tiesību atstādināt viņu no amata.

«Ikvienam pašvaldību lietu profesionālim vai vienkārši loģiski domājošam indivīdam ir skaidrs, ka atstādināšana no amata un amata pienākumu pildīšanas nav viens un tas pats. Šos jautājumus un procedūru skaidri reglamentē Latvijas Republikas (LR) tiesību akti. Izdotā rīkojuma saturs parāda, ka Sprūdžs turpat nedēļu ir melojis sabiedrībai par manis atstādināšanu no amata,» norāda Lembergs.

Lembergs aicina Sprūdžu «novērst pretrunas savā darbībā un politiskajos paziņojumos, apgalvojot, ka Aivars Lembergs ir atstādināts no amata». Latvijas Republikas tiesību akti nepiešķir ministram ne tiesības, ne pilnvaras atstādināt pilsētas domes priekšsēdētāju no amata, piebilda Lembergs.

«Atbilstoši Latvijas Republikas tiesību aktiem es esmu ievēlēts par Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāju un, šajā amatā esot, vēl enerģiskāk turpināšu strādāt Ventspils iedzīvotāju labklājībai,» norādīja Lembergs.

Komentāri (53)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu