Varētu lūgt tiesneša Strazda atstādināšanu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiesnešu disciplinārkolēģija šodien plāno sākt pret tiesnesi Ziedoni Strazdu ierosinātās disciplinārlietas izskatīšanu. Tiesnešu disciplinārkolēģijas priekšsēdētājs Pēteris Dzalbe sacīja, ka, iespējams, varētu tikt lemts jautājums par priekšlikuma iesniegšanu tieslietu ministram par tiesneša atstādināšanu no pienākuma pildīšanas līdz lēmuma pieņemšanai disciplinārlietā.

Viņš šorīt intervijā Latvijas radio norādīja, ka Strazds joprojām slimo un viņam izsniegta darba nespējas lapa.

Iespējams, šodien varētu tikt lemts jautājums par priekšlikuma iesniegšanu tieslietu ministram par tiesneša atstādināšanu no pienākuma pildīšanas līdz lēmuma pieņemšanai disciplinārlietā.

Vienlaikus viņš akcentēja, ka disciplinārkolēģijas rīcībā pagaidām nav dokumentu, kas ļautu vērtēt iespējamos pārkāpumus pēc būtības.

Disciplinārlietā atrodas tikai rīkojums par disciplinārlietas ierosināšanu, kā arī tiesneša paskaidrojums par paskaidrojuma nesniegšanu. Vairāk neviena cita materiāla tur neesot.

Uz sēdi aicināts arī Strazds, kurš lūdzis pagarināt disciplinārlietas izskatīšanas termiņu uz laiku, kamēr viņš slimo.

Portāls TVNET jau ziņoja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs konstatējis, ka Rīgas Zemgales priekšpilsētas tiesā daudzus gadus fiktīvi nodarbinātas vairākas personas, kuras faktiski tiesā nav strādājušas un kurām aprēķināto atalgojumu, iespējams, piesavinājies tiesas priekšsēdētājs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu