Ārzemju mode Rīgas modes nedēļā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kārtējās Rīgas Modes nedēļas (RIGA FASHION WEEK) laikā, no 30.oktobra līdz 3.novembrim, bez labāko Latvijas modes dizaineru kolekciju skatēm tiks rādītas pazīstamu Igaunijas, Holandes, Krievijas un Ukrainas dizaineru pret-a-porter kolekcijas.

Tradicionāli bez vietējo dizaineru kolekciju prezentācijām Rīgas modes nedēļā tiek rīkotas citu valstu modes mākslinieku skates, tādā veidā tiek radīta platforma pieredzes apmaiņai un kontaktu dibināšanai. Šoreiz RIGA FASHION WEEK laikā vietējai publikai un industrijas speciālistiem tiks prezentētas tādu ārzemju dizaineru un zīmolu kā

«Pohjanheimo» (Igaunija), «Suitsupply» (Holande), «Maxim Rapoport» (Krievija) un «Victoria Gres» (Ukraina)

2013.gada pavasara/vasaras pret-a-porter kolekcijas.

Ülle Suurhans-Pohjanheimo ir ievērojama Igaunijas augstās modes dizainere, kurai ir liels cienītāju loks ne tikai mājas, bet arī citās valstīs. Tērpus no «Pohjanheimo» izvēlas slavenības, politiķi un pat Igaunijas prezidenta ģimene. 2013.gada pavasara/vasaras kolekcija ir Āzijas filozofijas un tradīciju iedvesmota.

«Suitsupply» ir Holandes vīriešu apģērbu zīmols. Pavasara/vasaras 2013 kolekcijai ir raksturīga stilu eklektika. Dizaineru iedvesmas avoti meklējami džinsa audumā un mūsdienu materiālos. Kolekcijā vilna, zīds, lina audumi indigo krāsā ir apvienoti ar daudzu cilvēku iecienīto angļu kostīmu no vecā denīma.

Krievijas dizaineris Maksims Rapoports studēja «Vjačeslava Zaiceva Modes laboratorijā», paša zīmolu ir dibinājis 2004.gadā kopā ar savu mūzu Marinu fon Buaten. Maksims ir daudzu modes filmēšanas projektu autors Krievijas vadošajos glancētos žurnālos un TV kanālos, 2007.gadā bija uzaicināts strādāt par stilistu kompānijā «Valentino Fashion Group», 2010.gadā tika atzīts par labāko dizaineri festivālā «Jaunais vilnis» Jūrmalā. Zīmola «Maxim Rapoport» filozofija balstās uz vēlmi radīt unikālus apģērbus, kuri nav ierobežoti ar laika tendencēm. Visus, kas izvēlas tērpus no «Maxim Rapoport», vieno radoša pieeja dzīvei un jaunu ideju meklējumi. Kolekcijas «Erceņģelis» ideju Krievijas dizaineris Maksims Rapoports loloja divus gadus. Katrā detaļā tiek atspoguļota debesu aizsargu tēma. Viduslaiku gravīru iedvesmots, dizaineris radīja karavīru - glābēju apģērbu, filigrāni savienojot sportisko stilu ar augsto modi. Kolekcija ir papildināta ar izsmalcinātām bruņām, kuras tika radītas sadarbībā ar dizaineri Olgu Berg.

Ukrainas dizainere Viktorija Gres vairākus gadus veltīja audumu krāsošanas un apstrādāšanas autortehnoloģiju izstrādei. Par vienu no savām nopietnākajām izstrādēm pati dizainere uzskata senatnīgu mežģīņu izmantošanu mūsdienu interpretācijā. Dizainere rada mūsdienīgas kolekcijas, kuras ir bagātinātas ar savdabīgu vēsturisku piedevu, kuru neietekmē sezonālās izmaiņas un globālie procesi modē. Tiešu tāpēc tērpus no «Victoria Gres» izvēlas cilvēki, kuri, pirmām kārtām, augstu vērtē pašu pasaules uztveri un iekšējo komfortu.

Bez minēto ārzemju dizaineru skatēm, Rīgas modes nedēļas laikā ir gaidāmas tādu Latvijas modes mākslinieku un zīmolu kolekciju prezentācijas kā «Anna Led», «Natalija Jansone», «Katya Katya Shehurina», «QooQoo», «Narciss», «One Wolf» (by Agnese Narnicka), «SockBox», Dāvids, Gints Bude, «MAREUNROL`S» un «BeCarousell» (by Dace Krievina-Bahmane).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu