VNĪ var sākt dokumentu noformēšanu Zatlera dzīvokļa iegādei (40)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) var sākt dokumentu noformēšanu dzīvokļa iegādei bijušajam Valsts prezidentam Valdim Zatleram.

VNĪ pārstāve Daiga Laukšteina pastāstīja, ka 5.oktobrī stājušies spēkā grozījumi likumā par valsts budžetu šim gadam un līdz ar to ir pieejami atvēlētie 485 tūkstoši latu dzīvokļa iegādei. Dzīvokļa iegādes process jāpabeidz līdz nākamā gada 7.janvārim.

Uz jautājumu, vai miteklī būs vajadzīgas kādas pārbūves vai remonti, Laukšteina atbildēja, ka vismaz pagaidām tas nav plānots, taču kā jebkuram nekustamajam īpašumam ar laiku var rasties nolietojums.

Dzīvokli Elizabetes ielā jau pašlaik īrē eksprezidenta vajadzībām.

Likums par Valsts prezidenta sociālajām garantijām paredz, ka bijušais Valsts prezidents saņem ikmēneša pensiju 50 procentu apmērā no Valsts prezidenta mēneša atalgojuma, lietošanā vienu valsts dzīvokli un automašīnu, kā arī sekretāru.

Dzīvoklis Elizabetes ielā tika atrasts konkursā, kura piedāvājumus izvērtēja īpaši izveidotā komisija pie Valsts prezidenta kancelejas. Dzīvokli 195 kvadrātmetru platībā plānots pirkt no uzņēmējas un miljonāres Irēnas Pulkinenas.

Jau ziņots, ka esošais Valsts prezidents Andris Bērziņš nācis klajā ar iniciatīvām par prezidentu sociālajām garantijām pēc amata atstāšanas, kas paredz atteikšanos no dzīvokļa iegādes, tā vietā paaugstinot pensiju.

Uz Zatleru šie grozījumi gan neattiektos.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu