Patriarhs pieprasa aizliegt Belgradas praidu (5)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Serbijas Pareizticīgo baznīcas patriarhs Irinejs trešdien premjerministram Ivicam Dačičam pieprasījis aizliegt Belgradā paredzēto praidu - homoseksuālistu tiesību atbalstītāju demonstrāciju -, to dēvējot par «kauna parādi».

Praids «met ēnu pār mūsu pilsētu, mūsu gadsimtiem seno kristīgo kultūru un mūsu ģimenes - cilvēces pamatakmens - cieņu», atklātā vēstulē premjeram skaidro patriarhs.

Vēstulē Irinejs norāda, ka raksta Serbijas Pareizticīgo baznīcas vārdā un ka tās sekotāji ir «Serbijā dominējošais vairākums».

«Es nekad nebūtu domājis, ka arī šogad es būšu spiests pieprasīt, lai tiktu aizliegts notikums ar traģisko nosaukumu «epnuma parāde», kas patiesībā ir «kauna parāde»,» baznīcas mājaslapā publicētajā vēstulē atzīst patriarhs.

Irinejs premjeram arī pieprasa spert nepieciešamos soļus, lai aizliegtu zviedru mākslinieces Elīsabetas Ulsones Vallīnas fotogrāfiju izstādi, kuru viņš raksturoja kā «ļoti aizvainojušu».

Izstādē, kas tiek rīkota Belgradas praida nedēļas ietvaros, redzamas fotogrāfijas, kurās Jēzus attēlots homoseksuālistu, transseksuāļu un ar AIDS slimu cilvēku vidū.

To ir paredzēts atklāt trešdien, tostarp vietējie mediji ziņo, ka ekstrēmistu organizācijas draudējušas vērsties pret izstādi.

Pērn Belgradas varasiestādes aizliedza kā praidu, tā arī homoseksuālistu tiesību pretinieku demonstrācijas, norādot, ka apdraudējums drošībai ir pārāk liels, jo ultranacionālisti plāno vardarbīgas nekārtības.

2010.gadā Serbijā notika pirmais praids desmit gadu laikā, bet tas izraisīja vardarbīgas nekārtības. Sadursmēs drošības spēku, ultranacionālistu un huligānu starpā tika savainoti 150 cilvēki, pārsvarā - policisti.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu