Iepazīsties ar bērniņiem, kuriem Tu vari palīdzēt (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar īpašu Selgas cepumu sērijas izdošanu tiek sākta kampaņa Par īstu bērnību. Kampaņas mērķis ir rosināt sabiedrību pievērst uzmanību bērniem ar dzirdes problēmām un vienlaicīgi palīdzēt bērniem atgūt pilnskanīgu dzīvi. Jau šogad astoņi vājdzirdīgi bērni saņems īpaši pielāgotus digitālus dzirdes aparātus. Nopērkot īpašās sērijas Selgas cepumu paciņu, ikviens Latvijas iedzīvotājs būs iesaistījies kampaņā Par īstu bērnību un palīdzējis bērniem atgūt pilnskanīgu dzīvi.

Endijs

Sešgadīgais Endijs ir draudzīgs, prot dalīties ar savām mantām. Puisis ir ļoti zinātkārs un centīgs – ja dara, tad no sirds.

Endijs pazīst ciparus, viņam labi padodas matemātika. Endijs spēj galvā sarēķināt aritmētiskas darbības. Endijs ir godīgs, un viņam ļoti nepatīk, ja kādam dara pāri. Tad viņš mēģina aizstāvēt.

Foto: Publicitātes foto

Elizabetei ir seši gadi. Viņa ir smaidīga un draudzīga, spēs sadraudzēties ar ikvienu. Elizabete ir kā ūdenszāle, kam uz vietas grūti nostāvēt.

Elizabetei patīk dejot, taču reizēm ir grūti saklausīt mūzikas skaņas.

Foto: Publicitātes foto

Pirms pieciem gadiem, kad ārā bija skaists, saulains laiks un ziedēja rudens ziedi, ar skaļu kliedzienu šajā pasaulē sevi pieteica stiprs puika – Artūrs.

Artūram tika atklāta vājdzirdība četru gadu vecumā, un nu jāmācās saprast apkārtējo pasauli un iepazīt skaņas. Ar labiem ausu aparātiņiem tas varētu izdoties ātrāk un veiksmīgāk.

Foto: Publicitātes foto

Pirms vienpadsmit gadiem jaukā pavasara dienā pasauli ieraudzīja dēliņš Emīls. No maza, nemierīga zīdaiņa nu ir izaudzis liels puisis, kas šoruden sāks mācības jau 5. klasē.

Emīla mammas vienīgā vēlēšanās būtu tikai viena – lai dēliņš dzirdētu un spētu runāt kā citi viņa vecuma bērni. Bet diemžēl zelta zivtiņas ir tikai pasakās...

Foto: Publicitātes foto

Četrgadīgais Antons ir ļoti gaidīts bērns savu vecāku ģimenē. Viņa vārds tika dots par godu vectēvam, lai Antons izaugtu par īstu vīru, kāds ir viņa vectēvs.

Šobrīd viņam ir tāds laiks, kad jāuzdod ļoti daudz dažādu jautājumu. Tētis ar mammu cenšas paskaidrot un atbildēt uz visiem, bet nav viņu spēkos izstāstīt, kā skan lapas, krītot no kokiem, kā upē šalc ūdens, kā skan pati daba.

Foto: Publicitātes foto

Pirms gada mazā Alise piedzima Kuldīgā aukstā, bet ļoti saulainā februāra dienā. Vārdiņu vecāki jau bija izvēlējušies gaidību laikā, noskatoties filmu «Alise brīnumzemē».

Līdz pat gada vecumam vecāki nenojauta, ka Alise viņus nedzird, jo viņa ir tik žiperīga, turklāt velties, rāpot un staigāt iemācījās ļoti ātri. Likās, ka arī savā mazo bērnu valodiņā runā daudz. Tikai pirms pāris mēnešiem vecāki sāka nojaust, ka mazā dūda negrib sākt pa īstam runāt, un tad jau abiem vecākiem bija skaidrs, ka Alisei, tāpat kā lielajai māsai, ir vājdzirdība.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu