VID aicina anulēt licences sešām taksometru kompānijām Rīgā (51)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) aicinājis Rīgas domes (RD) Satiksmes departamentu izskatīt jautājumu par licenču anulēšanu sešām taksometru kompānijām Rīgā, apstiprināja VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktores vietniece Dace Vīns.

VID vēstulē RD Satiksmes departamentam informē, ka pēc pārbaužu veikšanas par 2010. un 2011.gadu vairākās taksometru kompānijās Rīgā secināts, ka taksometru uzņēmumi «Transportu grupa Rīgas Taxi», «Elite Taxi», «Apvienība Taxi», «Taxi», «Ormanis Taxi» un «STO» nepilnīgi uzskaita ieņēmumus, nodarbina darbiniekus bez darba līgumiem, nepilnīgi uzskaita nostrādāto darba laiku un darbiniekiem aprēķina darba algas, kas ir zem vidējā algu līmeņa taksometru pārvadājumu jomā, un tādēļ VID aicinājis izskatīt jautājumu par izsniegto licenču pasažieru pārvadāšanai ar taksometriem anulēšanu.

Domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Anna Kononova informēja, ka otrdien notika RD Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijas sēde un tajā tika nolemts uzaicināt uz nākamo komisijas sēdi septiņu taksometru firmu pārstāvjus, lai uzklausīto to paskaidrojumus un lemtu par uzņēmumu licenču apturēšanu.

«Nākamā komisijas sēdē ir plānota 25.septembrī, tajā tiks lemts par licenču pārvadāšanai ar vieglajiem taksometriem apturēšanu šiem uzņēmumiem,» sacīja Kononova.

«Transportu grupa Rīgas Taxi», «Elite Taxi», «Apvienība Taxi» un «Taxi» pārstāve Iveta Silionova sacīja, ka par šādu VID vēstuli dzird pirmo reizi, VID rīcību nosaucot par «ierēdņu visatļautību».

Silionova pastāstīja, ka gada pirmajā pusē viņas pārstāvētajās kompānijās veikti auditi par 2010. un 2011.gadu, kuru rezultātiem kompānijas nepiekrita, tādēļ tie pārsūdzēti. «Ja nemaldos, tad maijā visās šajās kompānijās VID veica lielus auditus, kuru rezultāti apstrīdēti VID ģenerāldirektorei [Nelijas] Jezdakovas kundzei, bet atbildi no VID neesam saņēmuši vēl pašlaik,» teica Silionova.

Viņa pauda neizpratni, kā RD var lemt par kompāniju licenču anulēšanu, ja VID nav nekā reaģējis uz veikto auditu rezultātu apstrīdēšanu.

Silionova pēdējā laika notikumus, kas saistīti ar viņas pārstāvētajām taksometru kompānijām, tostarp medijos izskanējušo informāciju, pēc kuras starptautiskā lidosta «Rīga» izvēlējās vairs nepagarināt līgumu par pakalpojumu sniegšanu lidostas teritorijā ar «Apvienību Taxi», nosauca par «linča tiesu».

Tāpat Silionova uzsvēra, ka viņas pārstāvētās kompānijas ne ar ko nav sliktākas par taksometru kompānijām, kas lidostas teritorijā turpina sniegt pakalpojumus – «Rīgas Taksometru parku» un «Baltic Taxi», norādot, ka problēmas ir visiem taksometru uzņēmumiem. «Tie, kas nedaudz zina par lietām taksometru biznesā, jau arī saprot, kam tas ir izdevīgi,» piebilda Silionova.

Taksometru kompānijas «STO» pārstāvis Aleksejs Ignatjevs aģentūrai BNS sacīja, ka šāda rīcība ir valsts iestādes spiediens uz mazajiem uzņēmumiem. «Pirmkārt, mēs pārsūdzējām VID auditus. Otrkārt, šajā situācijā jāņem vērā pagājušās nedēļas notikumi lidostā, kur arī mēs iesniedzām pieteikumu strādāt. Tagad varam redzēt valsts iestādes spiedienu uz mazajiem uzņēmumiem, kuriem ir interese par darbu lidostā, kamēr lielie nodokļu parādnieki paliek sveikā,» teica Igantjevs.

Savukārt «Ormanis Taxi» komentāru aģentūrai BNS iegūt neizdevās.

Vieglo taksometru pakalpojuma sniedzējiem pasažieri ir jāpārvadā atbilstoši tam tarifam, ko pārvadātājs ir apstiprinājis Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijā.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu