Antiislāmiskās filmas dēļ Pakistānā bloķē piekļuvi «YouTube» (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

akistānā pirmdien bloķēta pieeja tīmekļa vietnei «YouTube», jo vietnes vadība nav pakļāvusies Islamabadas prasībām dzēst no tās videomateriālu klāsta ASV uzņemto antiislāmisko filmu «Musulmaņu nevainība», kas izraisījusi vardarbīgus protestus islāma pasaulē.

Mēģinot Pakistānā piekļūt «YouTube», parādās paziņojums, ka šajā vietnē izvietotie materiāli atzīti par «nepiedienīgiem» un pieeja tai tiek bloķēta, izpildot Pakistānas Telekomunikāciju pārvaldes rīkojumu.

Bloķēt vietni pieprasījis premjerministrs Radža Pervezs Ašrafs «pēc tam, kad »YouTube« pārstāvji atteicās paklausīt Pakistānas valdības ieteikumam un dzēst savā vietnē zaimojošo filmu», teikts premjera biroja paziņojumā.

Mazbudžeta filmā, kuras producenti esot neliela ekstrēmu kristiešu grupa, musulmaņi attēloti kā amorāli un vardarbīgi ļaudis.

Tajā izsmiets pravietis Muhameds un skartas pedofilijas un homoseksualitātes tēmas. Pravietis attēlots guļam ar sievietēm, viņš izsakās par bērnu slepkavošanu un ēzeli dēvē par «musulmaņu pirmo dzīvnieku».

Kopš 11.septembra protesti pret filmu «Musulmaņu nevainība» notikuši vismaz 20 valstīs, un tajos dzīvību zaudējuši vismaz 17 cilvēki, bet vēl vairāki desmiti ievainoti.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu