Autobusu pieturas izmanto, lai izmestu sadzīves atkritumus (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.dzirkstele.lv

Ceļu uzturētāji ir ievērojuši nepatīkamu tendenci uz ceļa Gulbene-Rēzekne rekonstruētā posma no Pededzes tilta Rēzeknes virzienā. Šajā ceļa posmā ir sakārtotas arī autobusu pieturvietas, izbūvēti pieturvietu paplašinājumi, izvietotas atkritumu urnas, taču tās cilvēki izmanto arī savu ikdienas atkritumu izmešanai un šajās vietās nereti krājas atkritumu maisi.

«Cilvēki nezin kāpēc iedomājas - ja šajā vietā ir atkritumu urna, tad tur var izmest arī savus atkritumu maisiņus no mājām, nevis tikai kādu papīru vai citus nelielus atkritumus,» saka VAS «Latvijas Valsts ceļi» Vidzemes reģiona Gulbenes nodaļas vadītājs Laimonis Aumeisters.

«Šis konkrētais ceļš ir C uzturēšanas klases ceļš, kas nozīmē, ka šīs atkritumu urnas mēs varam iztukšot tikai reizi mēnesī, tādēļ varbūt bieži vien šeit arī izskatās vizuāli nepievilcīgi. Jā, mēs varbūt varētu atkritumus izvest arī četras reizes mēnesī, taču tādā gadījumā, piemēram, atlikušo ceļa posmu no Pededzes tilta līdz Gulbenei būtu iespējams planēt tikai reizi mēnesī. Uzskatu, ka cilvēkiem vajadzētu mainīt attieksmi un apzināties, ka atkritumu savākšana ir papildu izmaksas.»

Zaudējumi - 800 lati

Papildu izmaksas ir arī citi ceļu aprīkojumam nodarītie zaudējumi, piemēram, sabojātas ceļa zīmes vai salauzti soliņi autobusu pieturvietās.

L.Aumeisters stāsta, ka šīgada pirmajā pusgadā apkopotā informācija liecina, ka mūsu novadā bojātas ir 6 ceļa zīmes un 8 ceļa zīmju stabi. Diemžēl tiek bojāti arī soliņi, kas atrodas autobusu pieturvietās. Pirmā pusgada laikā ceļu uzturētāji ir nomainījuši arī 20 soliņu latas.

L.Aumeisters atzīst, ka bojātus diemžēl arī nav iespējams atrast, jo kurš tad var 720 stundas mēnesī nepārtraukti pieskatīt, piemēram, kādu autobusu pieturvietu. Zaudējumi, kas ir nodarīti ceļu aprīkojumam pirmajā pusgadā mūsu novadā, ir apmēram 800 latu.

Visvairāk bojā uz lielajiem ceļiem

L.Aumeisters atklāj, ka visbiežāk autoceļu aprīkojums tiek sabojāts un tas ir jāmaina uz svarīgākas nozīmes ceļiem, uz mazāk nozīmīgiem ceļiem tas tik daudz un tik bieži netiek apskādēts.

«Ceļa zīmes, kas ir ļoti svarīgas, cenšamies pēc iespējas ātrākā laikā salabot vai nomainīt. Ceļa zīmēm ir piecu gadu garantijas laiks no to izgatavošanas brīža, un šo laiku tās parasti arī kalpo. Runājot par soliņiem, ceļi katru dienu netiek apsekoti, taču nedēļas vai divu laikā arī tie tiek atjaunoti,» saka L.Aumeisters.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu