Reaģējot uz vardarbību, ASV izvietos papildus karavīrus savās vēstniecībās (122)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Reaģējot uz vardarbīgajiem protestiem pret ASV tapušo filmu, kurā «aizskarts» pravietis Muhameds, Vašingtona izvieto savus spēkus 17 vai 18 vietās islāma pasaulē, piektdienas vakarā paziņoja ASV aizsardzības ministrs Leons Paneta.

«Mēs esam sagatavojušies gadījumam, ja šīs demonstrācijas iziet ārpus kontroles,» žurnālam «Foreign Policy» pastāstīja Paneta. Aptuveni 100 jūras kājnieki jau izvietoti Lībijā un Jemenā.

Viņš sīkākas detaļas nesniedz, taču žurnāls raksta, ka Pentagons diskutē par trešā īpaši apmācītu jūras kājnieku vada 50 cilvēku sastāvā nosūtīšanu uz Sudānu, kur piektdien tika uzbrukts ASV vēstniecībai.

Filmas producents nogādāts policijas iecirknī

Sestdienas rītā policijas iecirknī uz nopratināšanu nogādāts ASV dzīvojošais ēģiptiešu kopts Nakula Basilijs Nakula, kurš uzdevies par vardarbību musulmaņu pasaulē izraisījušās islāmu aizskarošās filmas producentu, vēsta vietējais telekanāls.

Kā vēsta telekanāla «NBC News» vietējā filiāle, šerifa palīgi īsi pēc pusnakts Nakulu no viņa mājas Serritosā Kalifornijas štatā nogādājuši iecirknī sarunai ar federālā probācijas dienesta amatpersonām.

Amatpersonas vēlas noskaidrot, vai viņš nav pārkāpis pirmstermiņa atbrīvošanas nosacījumus.

2009.gada februārī Nakula tika apsūdzēts par līdzdalību bankas apkrāpšanā. Apsūdzības rakstā teikts, ka viņš un vēl citi cilvēki viltus ceļā ieguvuši vairāku bankas «Wells Fargo» Kalifornijas filiāļu klientu personīgos datus un sociālās apdrošināšanas numurus un no kontiem izņēmuši 860 dolārus.

Nakula arī izcietis viena gada cietumsodu, kad 1997.gadā atzinis savu vainu metamfetamīna glabāšanā ar nodomu to izgatavot, ziņo «NBC News»

Aicina uz kristiešu un musulmaņu harmoniju

Romas katoļu pāvests Benedikts XVI sestdien aicināja Tuvo Austrumu kristiešus un musulmaņus izveidot harmonisku un plurālistisku sabiedrību, kurā tiek ievērota ikviena cilvēka cieņa un tiek garantētas tiesības lūgt Dievu.

Runājot ar politiskajiem un reliģiskajiem līderiem vizītes otrajā dienā Libānā, viņš uzsvēra, ka cilvēkiem ir jānoraida atriebība, jāatzīst savas kļūdas un jāpiedod otram.

Jau vēstīts, ka mazbudžeta filma, kurā musulmaņi attēloti kā amorāli un vardarbīgi ļaudis, šonedēļ izraisījusi nekārtības līdzās Savienoto Valstu diplomātiskajām misijām Jemenā un Lībijā, kur Bengāzī pilsētā tika nogalināti četri ASV diplomāti, tostarp arī Savienoto Valstu vēstnieks Lībijā Kriss Stīvenss.

Komentāri (122)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu