Pēc uzbrukuma ASV konsulātam Indijā arestēti 86 cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc protestētāju uzbrukuma ASV konsulātam Čennai, Indijas dienvidos, arestēti 86 cilvēki, ziņo policija. Vēstniecībai uzbruka vairāki simti musulmaņu, apmētājot ēku ar akmeņiem un izsitot logus.

«Viņi sadauzīja logu rūtis, novērošanas kameru un centās pārrāpties pāri [vēstniecības] kompleksa sienai, bet mēs viņus izklīdinājām (..). Mēs veicām 86 arestus,» atklāja kāds augsta ranga policists, kurš vēlējās palikt anonīms.

Protesti bija vērsti pret ASV tapušo mazbudžeta filmu, kurā musulmaņi attēloti kā amorāli un vardarbīgi ļaudis, un tos organizēja nevalstiskā musulmaņu organizācija - Tamilnādas musulmaņu progresa konference (TMMK).

Protestētāji sadedzināja ASV karogu un lelli ASV prezidenta Baraka Obamas veidolā, informēja policija. Kamēr daļa protestētāju apmētāja vēstniecību akmeņiem, citi izjauca ēkas apkārtnē uzstādītās dzelzs barikādes un dauzīja ar tām logus.

«Mēs esam pastiprinājuši drošību un situācija tiek kontrolēta,» vietējiem žurnālistiem apliecināja Čennai policijas komisārs. Tikmēr protestu organizatori paziņojuši, ka mierīgo protesta akciju nolaupījuši nemiera cēlāji.

«Mēs vēlējāmies organizēt miermīlīgu demonstrāciju, lai paustu mūsu samulsumu par filmu, bet jaunekļi, kas nespēj savaldīt nervus, skrēja un uzbruka konsulāta birojam,» aģentūrai AFP norādīja viens no protesta organizatoriem.

Konsulāta pārstāvis, kurš savu vārdu nenosauca, informēja, ka neviens no viņu darbiniekiem uzbrukumā nav cietis un viņi visi atrodas drošībā.

Jau vēstīts, ka islāmu aizskarošā filma šonedēļ izraisījusi nekārtības līdzās Savienoto Valstu diplomātiskajām misijām vairākās valstīs, tostarp Lībijā, kur Bengāzī pilsētā tika nogalināti četri ASV diplomāti, tostarp arī Savienoto Valstu vēstnieks Lībijā Kriss Stīvenss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu