Eksperts: kas tev jāzina, lai rudenī būtu stilīga! (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kas aktuāls gaidāms rudens aksesuāru modē? Kādas novitātes, nianses, jautā TVNET lasītāja.

Uz jautājumiem par modes pasaules jaunumiem un stila aktualitātēm atbildēs modes zīmola «NARCISS» dibinātāja Alise Trautmane.

Siltas un izteiksmīgas šalles un apkakles.

Šosezon šalles aizstāj uzliekamās, augstās apkakles gan spilgtās neona krāsās, gan maigos pasteļtoņos, gan saskaņotas ar pārējo apģērbu, gan ar to kontrastējošas. Uzliekamajās apkaklēs var tikt apvienoti pavisam vienkārši adījumi ar ļoti komplicētiem pīņu rakstiem. Blakus adīto apkakļu dominantei ir aktuālas arī apkakles no mākslīgām spilgtas krāsas kažokādām.

Att. Snood collars

Kažokādu šalles, kas, aptītas cieši ap kaklu, radot tādu kā kūniņas iespaidu, un uzliekamās kažokādu apkakles ir vēl viena novitāte šīs rudens/ziemas sezonā.

21.gs. bruņinieču rotas.

Kaklarotu modē šozezon atspoguļojas tendences no galanto bruņinieku gadsimta un izskaistinātā, pārmērīgā baroka. Tās ir smagnējas, ornamentālas rotas no koka, plastikas, kaula, metāla, kas inkrustētas ar krāsainiem stikliem, pērlēm vai dārgakmeņiem. Rotās nereti vērojama minimālisma, askētisma, lakonisma apvienojums ar monumentālu, izsmalcinātu greznību.

Rotas rudens/ziemas sezonā noteikti ir lielas, masīvas, pamanāmas.
Foto: Narciss

Cepuru manifests.

Šīs rudens/ziemas sezonā atdzimst cepuru kults -

lielas kažokādas ausaines, vilnas platmales, naģenes, beretes un pavisam parastas adītas cepures.

Pārspīlētas platmales ir «must have» rudens/ziemas sezonā, bet jāatceras, ka maksimāli pieļaujamie dekoratīvie elementi platmalēm ir ādas lente vai delikāti apmalota griezummala.

Naģenes 2012. gada rudens/ziemas sezonā piedzīvo satriecošas transformācijas - nagi, kas saplūst ar pārējo cepures daļu, cepure ar garu un izteiksmīgu naga daļu, cepure ar stingru, taisnu nagu vai plastisku un valkātāja galvas formai pielāgoties spējīgu, militārā stila naģene, ķiverei līdzīga cepure, kuras vienīgais dekoratīvais elements ir neliels, noapaļots nags. Tas viss Tevi sagaida jau rudenī, Tev atliek tikai izvēlēties.

Jostas, kas izcels Tavu sievišķību

Korseštipa jostas turpina būt aktuālas arī jaunajā rudens/ziemas sezonā, pievēršot uzmanību sievišķīgajām vidukļa līnijām.

Meitenīgas jostas ar akurātām lentītēm no auduma vai ādas,

sasietas precīzi viduklī, ir koķetīgākais un rotaļīgākais aksesuārs,

ar ko papildināt praktiski jebkuru apģērbu jaunajā sezonā.

Ļoti platas jostas ar superlielām sprādzēm un caurumiem ir vēl viena futūristiska rudens/ziemas sezonas novitāte. Šīs jostas, savilktas virs mēteļa, izskatīsies lieliski, radot elegantu, sievišķīgu koptēlu.

Arī ļoti šaurās jostas šosezon netiek aizmirstas. Tās pat ir kļuvušas vēl šaurākas – to platums svārstās no 0,5 līdz 1 cm. Šīs jostas būs stilīgs papildinājums brīva silueta adītiem kardiganiem, radot iluzoru iespaidu par apjomīgā adījuma jostasvietas esamību.

Militārā stila elementi - sprādzes, kniedes, dekoratīvas ķēdes - raksturīgas arī jostās. Inovatīva ir šo jostu kombinēšanas pieeja, ar tām tiek papildinātas greznas, izšuvumiem un smalkām pērlēm rotātas vakarkleitas, kā arī gaisīgas šifona kleitas, tādējādi spilgti apvienojot divus pretmetus.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu