Valdība dod zaļo gaismu Zatlera dzīvokļa pirkšanai (68)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdība šodien pilnvaroja VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) iegādāties bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera vajadzībām dzīvokli Rīgā, Elizabetes ielā 17.

Lēmuma pieņemšanā atturējās ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP), kurš norādīja, ka no labas pārvaldības viedokļa būtu nepieciešams izpētīt, vai ilgtermiņa dzīvokļa īre valstij neizmaksātu lētāk.

Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji skaidroja, ka ilgtermiņā īrēt dzīvokli eksprezidentam liedz pašreizējie noteikumi. Turklāt valsts īres līgumu varētu slēgt tikai uz 12 gadiem un bijušais prezidents nebūtu pasargāts, ka īpašuma izīrētājs īres līgumu varētu pēc šī termiņa lauzt.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis kritizēja ārlietu ministru un Reformu partiju, ka tā pēdējā brīdī nākusi klajā ar saviem iebildumiem, paziņojot, ka ar pusmiljonu latu vērtā dzīvokļa pirkšanu mēģina publiski pazemot Zatleru. Premjera un ārlietu ministra starpā pat izcēlās asāka vārdu apmaiņa.

Tāpat valdība vienojās, ka ar šodien pieņemto lēmumu valsts neuzņemsies saistības ar dzīvokļa īpašnieku un līgumu varēs noslēgt vien tad, kad tam akceptu būs devusi Saeima.

Ministru kabineta rīkojumā teikts, ka FM, sagatavojot priekšlikumus šā gada valsts budžeta izskatīšanai Saeimā otrajā lasījumā, jāiekļauj priekšlikums par finansējuma paredzēšanu nekustamā īpašuma Rīgā, Elizabetes ielā 17, iegādei.

195,3 kvadrātmetrus plašā Elizabetes ielas dzīvokļa iegādei būs nepieciešami 484 934 lati, bet vēl 9714 latus vajadzēs, lai segtu ar dzīvokļa iegādi saistītos izdevumus - valsts nodevu un kancelejas nodevu, teikts FM sagatavotajos dokumentos.

Valdība pilnvaroja VNĪ iegādāties dzīvokli, noslēgt pirkuma līgumu un ierakstīt nekustamo īpašumu zemesgrāmatā uz valsts vārda FM personā. VNĪ iznomās dzīvokli Valsts prezidenta kancelejai, kas to nodos bezatlīdzības lietošanā Zatleram.

Izdevumi par telpu nomu, telpu uzturēšanu un komunālajiem maksājumiem tiks nodrošināti valsts budžeta programmā «Valsts prezidenta darbības nodrošināšana».

Jau ziņots, ka dzīvokli eksprezidenta vajadzībām izraudzījās īpaša komisija. Dzīvoklis tiek iegādāts no uzņēmējas Irēnas Pulkinenas. Šis dzīvoklis arī patlaban tiek īrēts Zatlera vajadzībām.

Likums par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu paredz, ka, atstājot Valsts prezidenta amatu, persona saņem no valsts lietošanā vienu valsts dzīvokli. Kad Zatlers atstāja Valsts prezidenta amatu, valsts īpašumā nebija piemērota dzīvokļa, tāpēc tika izsludināts konkurss par atbilstošu dzīvojamo telpu iegādi.

Komentāri (68)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu