Austrālija: maz ticams, ka Zviedrija Asanžu izdotu ASV (39)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Austrālijas ārlietu ministrs Bobs Karrs paudis viedokli, ka ir visai maz ticams, ka Zviedrija tālāk ASV izdotu «WikiLeaks» dibinātāju Džūljenu Asanžu, ņemot vērā, ka viņam tur var draudēt nāvessods.

Premjerministrs Karrs norāda, ka Austrālija nevēlas iesaistīties lietās, ka ir ārpus tās jurisdikcijas robežām. Tai pat laikā viņš teica, ka Zviedrija likusi manīt, ka Asanža tālāka izdošana ASV ir maz ticama.

«Mēs esam lūguši Zviedrijai apliecināt, ka nesekos tālākas darbības. Zviedri ir teikuši, ka nevienu neizdod, ja runa ir par nāvessodu vai lieta skar militāro vai izlūkošanas jomu,» teica Karrs.

Jāatgādina, ka Austrālijas pilsonis Džūljens Asanžs patlaban jau divus mēnešus atrodas Ekvadoras vēstniecībā Londonā. Šī Latīņamerikas valsts aizvadītajā nedēļā pieņēma lēmumu par patvēruma piešķiršanu Asanžam, kurš Lielbritānijā izsmēlis visus tiesiskos instrumentos cīņā pret izdošanu Zviedrijai. Pie vēstniecības dienu un nakti dežūrē britu policisti, kuri gatavi «WikiLeaks» dibinātāju arestēt, ja viņš izšķirtos vēstniecības telpas pamest.

Asanžs un viņa atbalstītāji ir uztraukti, ka Zviedrija, kur viņš apsūdzēts seksuāla rakstura noziegumos, viņu tālāk varētu izdot Amerikas Savienotajām Valstīm. Tur Asanžam saistībā ar ASV diplomātiskās sarakstes publiskošanu var draudēt tiesāšanas kara tribunālā un pat nāvessods.

Komentāri (39)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu