Ko ar bērniem pasākt Rīgas svētkos? (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.rigassvetki.lv

Trijās «Rīgas svētku» dienās gaidāmi dažādi pasaķumi arī vismazākajiem svinību viesiem. Lasi un uzzini, kādus pasākumus svētku organizētāji iecerējuši tieši mazajiem ķipariem!

Dzimšanas diena «BRĪNUMSKAPĪ»

Foto: www.rigassvetki.lv

17.08. 16:00-18:00, Bastejkalns

Foto: www.rigassvetki.lv

Izgudrojumu un eksperimentu festivāls «Dari pats!» būs pasākums visai ģimenei, kur darīt, radīt, mācīties un mācīt, izgudrot, domāt, būvēt, gatavot, spēlēt, būt iedvesmotam un pašam radīt mākslu, kā arī eksperimentēt ar dabu, fiziku, inženieriju, zinātni, tehnoloģijām un multimedijiem. Festivāla laikā notiks audio un video performances, robotikas demonstrējumi, muzikāli eksperimenti, kā arī tieši ar viduslaiku tēmām saistītas aktivitātes. Visu dienu paralēli notiks zemnieku un amatnieku tirdziņš.

18.08. 10:00-17:00, Kalnciema kvartāls (Kalnciema iela 35)

Foto: www.rigassvetki.lv

Svētku viesi aicināti apmeklēt «Zaļās jostas EKO pieturu» un iesaistīties izklaidējošā vides izglītības aktivitāšu programmā. Tajā būs iespēja izzināt atkritumu apsaimniekošanas procesu, uzzināt, cik daudz vērtīgu resursu iespējams ietaupīt, iesaistoties atkritumu šķirošanā, un iemācīties atpazīt EKO marķējumus uz preču iepakojuma. Mazākie pasākuma apmeklētāji tiks aicināti apgūt atkritumu šķirošanas un zaļa dzīvesveida iemaņas, spēlējot vides izglītības spēles un piedaloties konkursos. Pasākuma apmeklētājus gaidīs slavenais Šķiromāns Zigis, izaicinot uz dueli veiklākos atkritumu šķirotājus.

18.08. 12:00-18:00, Mežaparks, Atpūtas alejas un Ostas prospekta krustojums

Foto: www.rigassvetki.lv

Būs iespēja piedalīties Lielajā spēlē, kuras ietvaros varēs iepazīties ar pilsētu vēsturi un tradīcijām. Katrs viesis varēs iemēģināt roku tādās amatu prasmēs kā kalēja darbi, mezglu siešana, vainagu pīšana, kuģu būvēšana, kā arī citās radošajās darbnīcās un viduslaiku atrakcijās. Pasākumu apmeklēt īpaši aicinātas ģimenes ar bērniem. Pašiem mazākajiem būs pieejams piepūšamais rotaļu laukums, kur ar viņiem rotaļāsies dažādi atraktīvi tēli, kā arī būs iespēja vērot bērnu izrādes, smilšu kino un izbraukt zirga pajūgā.
Paralēli aktīvajām nodarbēm, ikviens varēs baudīt daudzveidīgu muzikāli teatralizētu programmu uz skatuves. No plkst. 14.00 līdz 16.00 būs izrāde bērniem «Manfrēda piedzīvojums«, cirka studijas, deju un bērnu muzikālo ansambļu priekšnesumi, kā arī grupu «Vēstniecība» un «1:16 Kliķe« koncerts.

18.08. 14:00-18:00, Ziedoņdārzs

Foto: www.rigassvetki.lv

«Izgudro Rīgu!» piedāvā pasakainu atgriešanos teiksmainajos viduslaikos! Vērmanes dārzs pārtaps par stilizētu Hanzas pilsētu ar krāšņi tērptiem iemītniekiem ielās, mākslinieku priekšnesumiem, koncertiem, radošajām darbnīcām un sacensībām bērniem un jauniešiem. Radošā darbnīca «Ceļojums laikā« ir spēļu un uzdevumu sērija par Hanzas laika Rīgu, kur katrs varēs atrast sev piemērotāko spēli. Pašiem mazākajiem būs iespēja pabeigt zīmējumus ar Rīgas kā Hanzas pilsētas galvenajiem simboliem - piemēram, zīmēt kuģus, kas ienāca Rīgas ostā, pilsētas aizstāvi, kas sargāja Rīgu pie tās mūriem, un citus.



 Viduslaiku ainiņas stāstīs par viduslaiku zemnieku sētu vietā, kur kādreiz atradusies Speķupe, bet tagad - rīdzinieku iemīļotais Vērmanes dārzs. Zemnieka sētā būs iespējams satikt zintniekus - izzinošo nodarbību vadītājus: etnogrāfi Indru Čeksteri, kura iepazīstinās ar savvaļas augiem un senās zemnieka sētas dzīvi un biologu Andreju Svilānu, kurš iepazīstinās ar šī gada augu - mežābeli. 

Svētku laikā ikvienam interesentam būs iespēja iemēģināt savu «Hanzas rokrakstu», piedaloties kādā no kaligrāfijas aktivitātēm: glītrakstīšanā, rakstīt ar tušu un spalvaskātu, burtu rakstīšanā - mazākie bērni varēs ar krītiņiem mācīties rakstīt burtus uz gripelēm, kaligrāfijas paraugdemonstrējumos, saņemot kaligrāfa rakstītu apliecinājumu par savu dalību Rīgas pilsētas svētkos 2012, kā arī pašam to apzīmogot ar karstā vaska vai tintes nospiedumu.

19.08. 12:00-18:00, Vērmanes dārzs un Vērmanes dārza estrāde

Foto: www.rigassvetki.lv

Mēs būvēsim savu Rīgu, radoši izmantojot tukšas plastmasas pudeles, kastītes, šķīvīšus un citas lietas. Mēs mācīsimies otrreiz izmantot materiālus un gūsim izpratni par «zaļo» domāšanu, par ekoloģiju.Rīgas Mākslas Telpas radošajās darbnīcās bērni tiek aicināti strādāt kopā ar māksliniekiem un mākslas pedagogiem. Nāc un piedalies! Ieejas maksa Ls 2.00, 10 cilvēku grupai Ls 1.00. Laikā, kamēr bērni aizņemti radošajā darbnīcā, vecāki var apskatīt Rīgas Mākslas Telpas izstādes bez maksas.

19.08. 12:00-14:00, Rīgas pilsētas izstāžu zāle «Rīgas Mākslas Telpa» (Kungu iela 3)

Foto: www.rigassvetki.lv

Svītrainās dienas« augustā Rīgas Zooloģiskajā dārzā ir kļuvušas par tradīciju. Šajās dienās ikviens, kurš sevī jūt zinātkāres nemieru, ir aicināts iesaistīties dažādās aktivitātēs - meklēt, minēt, uzzināt, vērot, risināt, krāsot un veidot.

Šogad, svinot Rīgas Zooloģiskā dārza simtgadi, no 17. līdz 19. augustam:

11.30 - 14.15 dzīvnieku barošanas demonstrācijas un interesanti stāsti;

10.00 - 16.00 orientēšanās spēle «Kā svītras palīdz dzīvniekiem?» - apmeklētājiem būs iespēja kasēs saņemt plānu ar Svītraino dienu takas maršrutu, atrast 6 dzīvniekus, izpildīt uzdevumu un saņemt pārsteiguma balviņas;

12.00 - 16.00 radošajā darbnīcā «Pie tīģera« notiks izzinoša rosīšanās, lai atklātu svītru un rakstu nozīmi dzīvnieku pasaulē;

11.00 un 13.00 interesenti aicināti pulcēties pie Flamingu aploka, lai dotos ekskursijā «Krāsas un raksti». Tās laikā dalībniekiem būs iespēja iepazīt kā ķermeņa krāsa un forma palīdz dzīvniekiem gan slēpties, gan medīt, gan piesaistīt uzmanību.

Svītrainajās dienās Rīgas Zooloģiskā dārza ieejas biļetes lētākas!

Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs (Meža prospekts 1)

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu