Zatlera dzīvokļa iegādei naudu ņems valsts budžeta grozījumos (142)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Eksprezidenta Valda Zatlera dzīvokļa iegādei naudu meklēs šā gada budžeta grozījumos, skaidro Finanšu ministrijā (FM). Pie Valsts prezidenta kancelejas izveidotā īpašā komisija izvēlējusies eksprezidentam pirkt dzīvokli par teju pusmiljonu latu – 484,9 tūkstošiem. Dzīvokļa iegādes darījums «Valsts nekustamajiem īpašumiem» ir jānoslēdz līdz gada beigām.

FM pārstāvis Aleksis Jarockis sacīja, ka ministrija uz otro lasījumu Saeimā iesniegs priekšlikumu par šim pirkumam nepieciešamo finansējumu. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš, pēc Jarocka teiktā, plānots 24.augusts.

Pagaidām nav atbildes, vai finansējums dzīvokļa iegādei tiks rasts 70 miljonu latu ietvaros, par kuru sadali valdība jau ir vienojusies, vai tiks palielināts budžeta deficīta apmērs.

Dzīvokli 195 kvadrātmetru platībā plānots pirkt no uzņēmējas un miljonāres Irēnas Pulkinenas, kura piedāvājusi to pārdot par 484,9 tūkstošiem latu. Šis dzīvoklis Zatlera vajadzībām jau pašlaik tiek īrēts.

«Valsts nekustamo īpašumu» pārstāve Daiga Laukšteina iepriekš informēja, ka par remontu un aprīkojumu dzīvoklī tiks lemts pēc pirkuma darījuma noslēgšanas. Tādējādi tikai pēc dzīvokļa iegādes, kas jāpaveic līdz šā gada beigām, būs zināms, vai un cik plašs remonts tiks veikts un vai dzīvoklis tiks aprīkots un cik tas izmaksās.

Likums par Valsts prezidenta sociālajām garantijām paredz, ka bijušais Valsts prezidents saņem ikmēneša pensiju 50 procentu apmērā no Valsts prezidenta mēneša atalgojuma, lietošanā vienu valsts dzīvokli un automašīnu, kā arī sekretāru.

Komentāri (142)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu