Par Zatlera dzīvokļa remontu un aprīkojumu lems pēc tā nopirkšanas (65)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par remontu un aprīkojumu dzīvoklī, ko valsts par pusmiljonu latu nolēmusi iegādāties eksprezidenta Valda Zatlera vajadzībām, tiks lemts pēc pirkuma darījuma noslēgšanas, pastāstīja «Valsts nekustamo īpašumu» pārstāve Daiga Laukšteina.

Vērtēs dzīvokļa uzturēšanu

«Pēc dzīvokļa iegādes valsts akciju sabiedrība »Valsts nekustamie īpašumi« kā pārvaldītājs, uzklausot visu pušu viedokli, izvērtēs jautājumus, kas saistīti ar dzīvokļa uzturēšanu, tostarp ieguldījumu nepieciešamību,» pavēstīja uzņēmuma pārstāve.

Tādējādi tikai pēc dzīvokļa iegādes, kas jāpaveic līdz šā gada beigām, būs zināms, vai un cik plašs remonts tiks veikts un vai dzīvoklis tiks aprīkots un cik tas izmaksās.

Jau ziņots, ka Valsts prezidenta kancelejā īpaši izveidota komisija nolēmusi par gandrīz pusmiljonu latu pirkt dzīvokli Elizabetes ielā eksprezidenta vajadzībām. Šis dzīvoklis eksprezidenta vajadzībām pašlaik tiek īrēts.

Dzīvokli 195 kvadrātmetru platībā plānots pirkt no uzņēmējas un miljonāres Irēnas Pulkinenas, kura piedāvājusi to pārdot par 484,9 tūkstošiem latu.

Likums par Valsts prezidenta sociālajām garantijām paredz, ka bijušais Valsts prezidents saņem ikmēneša pensiju 50 procentu apmērā no Valsts prezidenta mēneša atalgojuma, lietošanā vienu valsts dzīvokli un automašīnu, kā arī sekretāru.

Valsts apmaksā labiekārtošanu

Abiem iepriekšējiem prezidentiem valsts arī apmaksājusi dzīvokļa iekārtošanas darbus. Gunta Ulmaņa, kurš bija prezidents no 1993. līdz 1999.gadam, dzīvokļa Brīvības ielā 38 iekārtošanas darbi 1996.gadā izmaksāja 112 204 latus, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Šo gadu laikā veikts arī remonts, tam tērējot 12 tūkstošus latu.

Savukārt bijušās prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas dzīvokļa iekārtošanas izmaksas bija 475 756 lati, ieskaitot nodokli. Vīķe-Freiberga bija prezidente laika posmā no 1999. līdz 2007.gadam.

Laukšteina gan iepriekš norādīja, ka abi dzīvokļi savulaik bijuši ļoti sliktā stāvoklī un bez būtiskiem remontiem lietošanai nebija derīgi. Tajos nebija nedz grīdu seguma, nedz lietojamu komunikāciju.

Komentāri (65)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu