Zatleram pirks dzīvokli par gandrīz pusmiljonu latu (394)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidenta Andra Bērziņa kancelejā izveidotā komisija, kas lemj par dzīvokļa piešķiršanu bijušajam prezidentam Valdim Zatleram, nolēmusi par gandrīz pusmiljonu latu pirkt dzīvokli Elizabetes ielā, kurš jau pašlaik tiek īrēts viņa vajadzībām, informēja Valsts prezidenta Andra Bērziņa preses sekretāre Līga Krapāne. Tikmēr «Baltic Sotheby's International Realty» uzskata, ka dzīvoklis ir stipri pārvērtēts un maksā krietni vien mazāk.

Pievienots Sotheby's komentārs par cenu un video.

Dzīvokli šogad pirks no Pulkinenas

Dzīvokli 195 kvadrātmetru platībā plānots pirkt no uzņēmējas un miljonāres Irēnas Pulkinenas, kura piedāvājusi to pārdot par 484,9 tūkstošiem latu.

Bērziņa preses sekretāre Līga Krapāne pavēstīja, ka atbilstošu lēmumu 27.jūlijā pieņēmusi Valsts prezidenta kancelejā izveidotā komisija. Krapāne sacīja, ka komisija informāciju par konkursa rezultātiem nosūtījusi pretendentiem, Zatleram, kā arī «Valsts nekustamajiem īpašumiem» (VNĪ) un Finanšu ministrijai.

Pašlaik minētais dzīvoklis tiek īrēts Zatlera vajadzībām un par to maksāta nomas maksa, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, 820 latu mēnesī. Šajā summā gan nav iekļauti komunālie maksājumi.

VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) ir saņēmusi vēstuli no Valsts prezidenta kancelejas ar informāciju, ka ar Valsts prezidenta kancelejas vadītāja rīkojumu izveidotā komisija, ievērojot konkursa nolikuma noteikumus, ir pieņēmusi lēmumu par dzīvokļa iegādi. Izvēlētā dzīvokļa iegādi veiks VNĪ, iegādes termiņš ir līdz gada beigām, sacīja VNĪ pārstāve Daiga Laukšteina.

Pienākas pēc likuma

Latvijā valsts garantē eksprezidentam dzīvokli, automašīnu, apsardzi un sekretāru. Tā kā Zatleru amatā nepārvēlēja, Valsts prezidenta kancelejā tikai izveidota komisija, lai atrastu piemērotu pastāvīgo dzīvokli Zatleram, kurš viņam pienākas atbilstoši likumam.

Atbilstoši komisijas apstiprinātajām minimālajām prasībām Zatlera dzīvoklis tika meklēts pašā Rīgas centrā. Komisija meklēja 180 līdz 250 kvadrātmetru plašu mitekli ar četrām līdz piecām istabām, kura vēlamā atrašanās vieta sākas no 11.novembra krastmalas un 13.janvāra ielas stūra, stiepjas pa Čaka ielu līdz Matīsa ielai, tālāk iekļaujot arī Bruņinieku ielu un Hanzas ielu, noslēdzoties Eksporta ielā.

Ir noteiktas prasības

Prasībās noteikts, ka tai jābūt mūra dzīvojamai ēkai ar tehniski un vizuāli labā stāvoklī esošu kāpņu telpu un citām koplietošanas telpām, kā arī ēkas fasādi un inženiertīkliem. Kāpņu telpai jābūt slēgtai. Ja dzīvoklis atrodas 2. vai 3.stāvā, mājas kāpņutelpa var būt bez lifta, bet, ja dzīvoklis atrodas 4.stāvā un augstāk, obligāti nepieciešams lifts.

Dzīvokļa griestu, sienu un grīdas apdarei ir jābūt teicamā tehniskā stāvoklī, piemērotam tūlītējai dzīvošanai. Dzīvoklī ir jābūt nodrošinātām inženierkomunikācijām – apkurei, siltajam un aukstajam ūdenim, kanalizācijai, elektrības instalācijām. Tajā jābūt santehnikai un iebūvētai virtuves iekārtai.

Aprīļa sākumā prezidenta kanceleja aicināja iesniegt piedāvājumus dzīvokļa iegādei Zatleram. Dzīvokli iegādāsies «Valsts nekustamie īpašumi».

Sotheby's: Zatlera dzīvokļa pirkšanas cena ir pārvērtēta

«Dzīvoklis ir stipri pārvērtēts. Manuprāt, tā vērtība varētu būt aptuveni 420 tūkstoši latu,» teica «Baltic Sotheby's International Realty» valdes locekle Ilze Mazurenko, kura zina pirkšanai noskatīto dzīvokli un kura pati iepriekš ir mēģinājusi to pārdot.

Mazurenko paskaidroja, ka māja, kurā ir paredzēts iegādāties dzīvokli Zatleram, pieder atsevišķiem īpašniekiem un tā ir remontēta saimnieciskā kārtā – dzīvokļi remontēti atsevišķi, līdz ar to nevar garantēt, ka visi komunikāciju stāvvadi ir pilnībā nomainīti. Tāpat kāpņu telpa nav tik labā stāvoklī, kā varētu vēlēties.

«Konkrētajā dzīvoklī remonts ir bijis aptuveni pirms pieciem līdz sešiem gadiem, un tas neatbilst pašreizējiem standartiem, līdz ar to tajā būtu nepieciešamas papildu investīcijas, piemēram, grīdas slīpēšanā,» sacīja Mazurenko.

Taču viņa norādīja, ka dzīvoklis atrodas labā vietā. «Dzīvoklis atrodas ļoti skaistā vietā – pretī parkam –, kas ir pozitīvi. Tāpat dzīvoklim varētu būt salīdzinoši zemāki komunālie izdevumi, jo katrā dzīvoklī ir atsevišķs gāzes apkures katls,» atzina Mazurenko.

«Baltic Sotheby's International Realty» valdes locekle gan uzskata, ka pašlaik tirgū būtu atrodami piemērotāki dzīvokļi, kurus varētu iegādāties bijušā prezidenta vajadzībām.

Komentāri (394)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu