Ziemeļkorejā pārraidīs Londonas olimpiskās spēles (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ziemeļkorejā Londonas olimpisko spēļu laikā tiks veiktas televīzijas translācijas, vēsta Dienvidkorejas televīzija.

Kā ziņots, no otrdienas līdz ceturtdienai Ziemeļkoreju apmeklēja Āzijas-Okeānijas Raidorganizāciju savienības (ABU) prezidents Kims Inkju, veicot pārrunas ar Ziemeļkorejas Radio un televīzijas pārraižu komiteju (KRT) par iespējām veikt pārraides Olimpiādes laikā.

Korejas Raidorganizāciju savienība (KBS) vēlāk paziņojumā norādīja, ka Inkju panācis vienošanos ar KRT, bet ABU piekritusi Ziemeļkoreju nodrošināt ar TV un radio sakariem.

Paziņojums tika izplatīts pēc tam, kad Londonas Olimpiādes organizatori atvainojās Dienvidkorejai un Ziemeļkorejai par incidentu pirms olimpiskā sieviešu futbola turnīra mača, kura laikā uz lielā ekrāna parādījās nepareizais karogs.

Jau ziņots, ka Ziemeļkorejas spēlētājām grupu turnīra pirmās kārtas mačā bija plānots tikties ar Kolumbiju, tomēr neilgi pirms cīņas sākuma lielajā ekrānā parādījies Dienvidkorejas karogs.

Pēc šī notikuma Ziemeļkorejas futbolistes atteicās sākt cīņu. G grupas spēle vēlāk tika sākta ar 65 minūšu aizkavēšanos, un Ziemeļkoreja izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2:0. KBS norādīja, ka Ziemeļkoreja uz Londonu jau nosūtījusi sešus televīzijas darbiniekus.

Vienošanās iekļauj noteikumu, ka «KRT vismaz 200 stundas caur retranslācijas kanāliem uz Ziemeļkoreju pārraidīs galvenos sporta notikumus». Nav skaidrs, vai olimpisko spēļu atspoguļojums tiks rādīts tiešraidē vai ierakstā.

Komunistiskā Ziemeļkoreja uz Londonu sūtīs 51 sportistu, kuri piedalīsies 11 sporta veidos, tostarp sieviešu futbolā, svarcelšanā, galda tenisā un cīņās. Tiesības pārraidīt olimpiskās spēles visā Korejas reģionā līdz pat 2024.gadam pieder privātajai Dienvidkorejas televīzijas kompānijai SBS.

Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija norisināsies jau šodien, bet spēles ilgs līdz 12.augustam.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu