Cilvēki, kas «Positivus» saindējās, izrakstīti no slimnīcas (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Seši no deviņiem cilvēkiem, kuri festivāla «Positivus» laikā saindējās ar pārtiku un tika nogādāti slimnīcā, devušies mājās, savukārt atlikušos trīs no ārstniecības iestādes paredzēts izrakstīt pirmdien, uzzinājām Vidzemes slimnīcā.

Pagaidām gan vēl joprojām nav zināms, kas tieši izraisījis saindēšanos, vien zināms, ka nekvalitatīvais ēdiens nācis no uzņēmuma «TurKebab», kas specializējies kebabu gatavošanā, pastāstīja Latvijas Infektoloģijas centra pārstāve Velta Puriņa.

«Saindēšanās ierosinātājs varētu būt zināms otrdien,» viņa piebilda un norādīja, ka pašlaik tiek veiktas nepieciešamās analīzes, kuras prasa zināmu laiku.

Vajadzīga mediķu palīdzība

Jau vēstīts, ka mediķu palīdzību sestdien meklēja vairāki cilvēki, tostarp bērni, kuri Salacgrīvā notiekošā mūzikas festivāla «Positivus» laikā saindējušies ar pārtiku. Viņiem visiem bijuši līdzīgi simptomi ‒ slikta dūša un paaugstināta temperatūra. Speciālisti aicina cilvēkus, kuriem ir pārtikas saindēšanās pazīmes, vērsties pie mediķiem, nevis nodarboties ar pašārstēšanos.

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāve Ilze Meistere aģentūrai BNS apstiprināja, ka saindēšanās avots ir uzņēmums «TurKebab», kas specializējies kebabu gatavošanā. PVD speciālisti konstatējuši, ka tirdzniecības vietā nav tekoša ūdens un ir nepareizs temperatūras režīms.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu