Kā atgūt veselīgu elkoņu ādu? (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr / gemgirlart

Vasarā, kad nēsājam apģērbu bez piedurknēm, vēlamies, lai elkoņu āda izskatītos kopta un neplaisātu. Uzzini, ko par elkoņu plaisāšanas iemesliem, ārstēšanu un profilaksi stāsta Sieviešu kluba eksperte, «Ulmaņu privātklīnikas» ārste dermatoloģe Džuljeta Ulmane.

Kādēļ plaisā āda uz elkoņiem?

1. Viens no iemesliem, kādēļ plaisā elkoņi, var būt sausa ķermeņa āda kopumā.

2. Vēl viens plaisājošas elkoņu ādas cēlonis varētu būt nepietiekama vai neatbilstoša kopšana.

3. Dažkārt arī grūtniecības laikā sievietes āda kļūst sausa un uz elkoņiem var veidoties plaisas.

4. Tāpat elkoņu āda var sprēgāt ādas slimības, piemēram, atopiskā dermatīta dēļ.

Atšķirībā no ādas citās ķermeņa daļās elkoņu un ceļu āda atjaunojas daudz lēnāk.

Tādēļ ādas atjaunošanās process šajos ķermeņa laukumos notiek aptuveni divu trīs mēnešu laikā.

Nolobi un bagātini savu elkoņu ādu!

Lai āda neplaisātu, regulāri jālieto līdzekļi, kas vispirms ādu noloba, un pēc tam trekns krēms vai ziede, kas to pabaro.

Ādu lobošos krēmus dermatoloģe iesaka lietot vienreiz nedēļā. Šim nolūkam var izvēlēties vai nu aptieku produkciju, vai izmantot ādas skrubjus.

Šo līdzekli biezā slānī uzklāj uz elkoņu ādas un, viegli masējot, kādas desmit minūtes ļauj tam iesūkties. Kad ādu lobošais līdzeklis noskalots, elkoņiem jāuzklāj trekns krēms.

«Man pašai labāk patīk ziedes, tomēr lielākā daļa cilvēku to lieto tikai vakarā. Tas tādēļ, ka ziede ādā iesūcas lēnāk. Tad, ja vakarā elkoņiem uzklāta ziede, no rīta tos var sasmērēt ar treknu krēmu, kas ādā iesūksies ātrāk,» iesaka Džuljeta Ulmane.

Maska un zivju eļļa

Vasaras laikā ļoti efektīva ir maska, ko vari pagatavot pati!

Sajauc sāli ar saldo krējumu un uzklāj to uz sausās elkoņu un arī ceļgalu ādas.

Pēc desmit minūtēm noskalo. Šāda maska ādu vienlaikus gan nolobīs, gan kops.

Rudens un ziemas sezonā savukārt ļoti labi palīdz zivju eļļa! Vienīgi jāatceras, ka grūtniecības laikā par tās lietošanu sievietēm noteikti būtu jākonsultējas ar savu ginekologu! Īpaši tad, ja tiek lietoti kādi papildu medikamenti.

Ādas slimības

Tad, ja elkoņi plaisā kādas ādas slimības dēļ, jālieto speciāli krēmi.

Ja bērnam ir bijušas atopiskas reakcijas, tad parasti 90% gadījumu tās pāriet līdz pusaudža vecumam. Tomēr, ja šī problēma joprojām pastāv arī pieaugušā vecumā, noteikti jākonsultējas ar dermatologu, kurš ieteiks speciālus līdzekļus (tie parasti ir recepšu medikamenti). Šajā gadījumā elkoņu ādas plaisāšanu nav ieteicams mēģināt novērst paša spēkiem, mājas apstākļos!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu