Ar ko jārēķinās, iesaistoties atvaļinājuma romānā? (12)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr / Mr_Grim

Atvaļinājuma laikā rodas vilinoša iespēja – iesaistīties mīlas dēkā. Ko, pieņemot lēmumu tai ļauties vai ne, ir būtiski apdomāt, un ar ko jārēķinās, izlemjot – jā, man būs brīvdienu romāns? To portālam www.sieviesuklubs.lv stāsta psiholoģe Diāna Zande.

Iespējamās sekas

Vispirms, iesaistoties atvaļinājuma romānā, ir jārēķinās ar to, ka no vienkāršas dēkas šīs attiecības var pāraugt nopietnās un tas var radīt ļoti daudz problēmu.

«Sieviete un vīrietis viens otrā var patiešām iemīlēties un gribēt būt kopā, bet jāatceras, ka atvaļinājums paiet, pasaka beidzas un atgriežas realitāte.

Daļai cilvēku tas ir skarbs izaicinājums, lai gan tajā pašā laikā tas arī ir kaut kas risināms,

jo nav jau teikts, ka mēs ar savu nākamo vīru nevaram iepazīties atvaļinājumā,

un nav teikts, ka viņš nedrīkst būt no Argentīnas vai Austrālijas,» saka Diāna Zande.

Protams, var būt arī tā, ka šis attiecību romāns var nest īsu piepildījumu, bet pēcāk - vilšanos un tukšuma sajūtu. Sevišķi, ja sieviete šajās attiecībās ir meklējusi prieku, varbūt arī piepildījumu vai pašapliecinājumu. Iespējams, īslaicīgu pašapliecinājumu viņa arī gūst, bet tas nav noturīgs.

Vēl jārēķinās ar to, ka atvaļinājumā, šādā romānā, mēs varam piedzīvot kaut ko ļoti kaislīgu un skaistu, bet mēs jau nezinām, vai otrs cilvēks ir patiess. Un tad varam piedzīvot vilšanos.

Tad, ja sievietei jau ir ģimene un šīs atvaļinājuma attiecības tomēr ir bijušas, tas nozīmē, ka attiecībās ar partneri ir meli, un tas var būt ārkārtīgi grūti. Iespējams, ka par šo mirkli, kas ir bijis ļoti jauks, bet varbūt arī nemaz tik ļoti jauks nav bijis, mieles pēcāk ir daudz lielākas, un iepriekš to nekad nevar zināt.

«Var būt, ka sieviete ar to sadzīvo ļoti labi un atvaļinājuma romānu jeb dēku sevī noglabā kā labu dārgumu, kuru šad tad izcelt savās atmiņās,

bet var būt arī tā, ka šis atvaļinājuma piedzīvojums viņai pēc tam ikdienā traucē dzīvot un iekšēji viņu grauj.

Tāpēc man šķiet, ka pirms iesaistīšanās atvaļinājuma dēkā tas ir ļoti rūpīgi jāapdomā! Vispār, veidojot jebkādas attiecības, ir jādomā, ko īsti es no tām gribu, un jārēķinās, ka tam būs arī sekas,» uzsver psiholoģe.

Kā izvērtēt – iesaistīties romānā vai ne?

Ikvienam cilvēkam, nonākot situācijā, kad rodas izdevība mīlas dēkai, ir jāapdomā: ar ko es esmu gatavs maksāt?

«Dažkārt tas ir tikai finansiāls rēķins. Piemēram, aizejot uz restorānu ar atvaļinājuma laikā iepazītu vīrieti, var gadīties, ka pēc maltītes viņš saka, ka mājās aizmirsis kredītkarti un rēķinu var nākties maksāt sievietei.

Tomēr reizēm pēc šādas dēkas ir jābūt gatavai piedzīvot arī emocionālas grūtības, pat sāpinājumu.

Tādēļ ir svarīgi saprast to, kas šīm attiecībām, šim jaukajam brīvdienu piedzīvojumam, «nāk komplektā».

Protams, tas arī var būt tikai viegls, jauks flirts, kad sievietei šķiet:

nu kāpēc gan nepaflirtēt pie bāra letes, malkojot vīnu, bet pēc tam doties tālāk

un justies labi, apzinoties, ka vīrieši uz mani joprojām skatās. Arī ar to var būt gana pietiekami – vienkārši uzklausīt komplimentu un neļauties turpmākām attiecībām, bet doties mājās ar šo «medaļu» – komplimentu.

Tātad būtiski iekšēji ir apzināties, ko es no atvaļinājuma romāna iegūšu, ja man tāds būs, un ar ko es esmu gatava riskēt!

Runājot par šādām situācijām, reiz kāds vīrietis man teica: «Jā, ir ļoti daudz skaistu sieviešu un viņas ir tik ļoti vilinošas, bet katru reizi, kad man šķiet, cik ļoti gribētos ar šo sievieti iepazīties tuvāk, es sev uzdodu vienu jautājumu – vai es esmu gatavs zaudēt to, kas man jau ir: savu ģimeni un savas attiecības tikai tāpēc, ka man gribas paflirtēt un varbūt pabučoties ar šo tik ļoti interesanto sievieti?!

Un es vienmēr sev atbildu - nē,

es negribu riskēt ar to, kas man pieder, ar to, kas ir tik skaists un tik feins!

Man kā vīrietim kāda sieviete var patikt, bet sev saku stop!»

Vēl man šķiet, ka tad, ja sievietei vispār ir šāda apzināta vēlme atvaļinājumā «atrauties», iepazīties un izdancoties ar visiem svešajiem vīriešiem un varbūt pabučoties ar viņiem, tad sev ir jājautā: «Kā es to varu saņemt savā ikdienā un kāpēc man ir vajadzīga šī pasaka?»

Iespējams, sieviete šādas izjūtas var gūt ar savu partneri un varbūt viņai no savas realitātes nav jāaizbēg, bet viņa tajā ko vairāk var ieviest no prieka, no flirta, no svētkiem, jo atvaļinājums jau nav vienīgie svētki!

Tātad šajās situācijās vienmēr ir svarīgs godīgums pašai pret sevi, iekšēji sev pajautājot, kas ar mani notiek un kāpēc man vajag svešu vīriešu uzmanību? Vai es meklēju jaunas attiecības, cenšos kaut ko pierādīt, vai arī man ir tik slikti, ka viss ir pilnīgi vienalga un pats galvenais, lai kāds pasaka, cik jauka es esmu?» padomāt mudina Diāna Zande.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu