No 76 kilogramiem uz 60. Kā to sasniegt? (26)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr / leah

«Esmu 22 gadus veca sieviete ar 76 kilogramu un 169 centimetru augumu. Sāku apmeklēt fitnesa klubu un vēlētos savu svaru samazināt līdz 60 kilogramiem. Problemātiskākās ķermeņa daļas ir vēders un augšstilbi. Vēlos uzzināt, cik bieži, cik daudz un kādas darbības man būtu ieteicamas, lai ātrāk gūtu rezultātus? Jāpiebilst, ka pirmajā fitnesa kluba apmeklējuma reizē izmēģināju velotrenažieri, kurš uzrādīja, ka esmu zaudējusi 100 kaloriju. Tas ir daudz vai maz?» vēlas noskaidrot kāda no portāla lasītājām.

Uz jautājumiem atbild fitnesa trenere Iveta Ēlerte no sporta kluba Vivido Gym.

Speciāliste atklāj, ka viennozīmīgas atbildes šajā situācijā nav, jo jātrenē ir viss ķermenis, ne tikai atsevišķas tā daļas.

«Mūsu asinsrites sistēma ir saistīta ar visu ķermeni, un tad, ja kāda konkrēta ķermeņa daļa tiks trenēta, bet pārējās – nē, asinsrite nebūs tik kvalitatīva.

Tādēļ būtiski trenēt visu ķermeni, jo šādi iedarbinām vielmaiņu. Var teikt, ka

cilvēka organisms ir kā liela fabrika, kurā vienu posmu iekustinot, jāizkustina arī visi pārējie.

Protams, šajā gadījumā, treniņu laikā papildus uzmanību vajadzētu pievērst vēderpreses, muguras muskulatūras un kāju muskuļu nostiprināšanai, tomēr, kā jau teicu, - noteikti ir jātrenē viss ķermenis,» skaidro Iveta Ēlerte.

Komentējot sievietes vēlmi esošo svaru samazināt līdz sešdesmit kilogramiem, fitnesa trenere uzsver, ka būtiski, lai svars tiktu zaudēts kvalitatīvi.

«Dažkārt gadās, ka, zaudējot svaru strauji, tikpat strauji šie izzudušie kilogrami atkal atgriežas. Tādēļ,

ja ir vēlme tievēt pareizi, vispirms noteikti iesaku apmeklēt uztura speciālista konsultāciju,

kurš izvērtēs, ko, kā un cik bieži sieviete ēd un cik daudz šķidruma viņa patērē un uzņem. Savukārt pēc tam būtu jāvēršas pie fitnesa treneriem un jāuzzina, ko un kā šajā gadījumā labāk darīt.

Savukārt runājot par kalorijām, jāsaka: 100 zaudētu kaloriju – tas ir ļoti maz. Piemēram, 40 minūtes intensīvi vingrojot,

var atbrīvoties no 360 līdz 400 kalorijām, un tas savukārt ir apmēram tik daudz, cik viena apēsta patrekna bulciņa.

Tomēr, regulāri trenējoties un ievērojot atbilstošu ēšanas režīmu, cerētais rezultāts noteikti būs, vienīgi jāatceras, ka to noteikti nevarēs sasniegt pēc mēneša. Tas ir darbs ilgākam laika posmam,» tā Iveta Ēlerte.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu