Liepniekam vairāku miljonu eiro parādi (68)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sabiedrisko attiecību speciālists jeb politmahinators Jurģis Liepnieks, kas pašlaik vada Bislana Abdulmuslimova uzņēmumu koncerna «AB Holding» padomi, bet savulaik ilgstoši bija cieši saistīts ar Andri Šķēli un Tautas partiju, iekūlies vairāku miljonu eiro parādos un neizslēdz personiskās maksātnespējas pasludināšanu, ceturtdien raksta žurnāls «Ir».

Liepnieks sarunā ar žurnālu sevi vairākkārt nosaucis par «tipisku latviešu idiotu», kurš pārāk aizrāvies ar nekustamo īpašumu darījumiem. «Alkatība dzen tālāk, panākumi spārno, un tu domā, ka esi liels meistars,» atzinis Liepnieks.

Tomēr sekojušas neveiksmes. «Cik labi man labajos gados gāja, tik slikti tas viss beidzās, un principā es neizslēdzu iespēju, ka man nāksies pasludināt maksātnespēju visai drīz,» viņš norādījis.

Konkrēti runāt par aizdevējiem un saistību lielumu Liepnieks nevēlas, nedz arī atklāt tos «parastos spekulatīvos darījumus» ar nekustamo īpašumu projektiem, kuri radījuši zaudējumus. Taču viņš apstiprinoši atbild uz jautājumu, vai ir ņēmis kredītus, kuri pēc «Parex» sadalīšanas atrodas «slikto kredītu» portfelī, ko apsaimnieko «Reverta». Liepnieks arī atzīst, ka nodarbojies ar akciju tirdzniecību, taču tas neesot bijis «finansiāli nozīmīgi», toties azartspēles gan neesot viņa vājība - «kazino esmu bijis trīsreiz dzīvē».

Uz jautājumu, cik lielos mīnusos viņš šobrīd ir, Liepnieks atbildējis: «Par vairākiem miljoniem. Eiro, lai gan varbūt sanāks arī lati.» Savukārt vaicāts, vai viņš redz iespēju tomēr izvairīties no personiskās maksātnespējas, Liepnieks atbild: «Skatīsimies, dzīve rādīs, es baidos, ka nevarēšu no tā izvairīties.»

Runājot par gūtajiem secinājumiem, viņš atzinis, ka «cilvēkiem piemīt dabiska tieksme sliekties savas nekompetences virzienā» un nodarboties ar lietām, kuras nesaprot.

Komentāri (68)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu