Māmiņas aicinātas uz ģimenisku pastaigu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr / mikebaird

Trešdien, 11. jūlijā, plkst.12 Vērmanes dārzā notiks māmiņu pastaiga un Ratu skate SOS bērnu ciematu atbalstam, vēršot uzmanību uz bērnu tiesībām augt ģimeniskā vidē. Ikviena māmiņa aicināta piedalīties īpašā bērnu ratu dekorēšanas konkursā, kopīgā pastaigā un citās atrakcijās svaigā gaisā, vienlaikus ziedojot SOS bērnu ciematiem ar Iedvesmas skrējiena Hope Relay aplikācijas palīdzību.

Audžuģimeņu un viņu bērnu atbalsta pasākums sāksies ar atrakcijām un simbolisku pastaigu Vērmanes dārzā un noslēgsies ar konkursu par vislabāk dekorētajiem bērnu ratiem. Ikviena māmiņa aicināta izrotāt savus ratus Olimpisko spēļu stilā, ļaujoties fantāzijai un prasmēm darīt brīnumus ar bērnu ratiem. Vislabāk izdekorēto ratu īpašnieces vērtēs īpaša žūrija, kuras sastāvā ir Māmiņu Kluba un Samsung Iedvesmas skrējiena Hope Relay pārstāvji.

Labākie konkursa dalībnieki tiks apbalvoti ar Mārtiņa Rītiņa, populārā pavāra un Olimpiskās lāpas stafetes dalībnieka, ceptu kūku uzvarētājas bērna tuvākajos svētkos vai dāvanu karti Žagarkalna atpūtas bāzē un biļetēm uz Leļļu teātri.

SOS audžuģimenes audzina bērnus, kurus pametuši viņu bioloģiskie vecāki, tādējādi šo bērnu ciematu ģimenēs bioloģiskie brāļi un māsas izaug kopā SOS mammas vai SOS vecāku pāra aprūpēti. Dzīve SOS ciematu ģimenēs rit gluži tāpat kā ikvienā daudzbērnu ģimenē – bērni kopā ar vecākiem saimnieko pa mājām, apmeklē mācību iestādes un pulciņus tuvīnajā apkārtnē, kopā atpūšas un kopā mācās dzīvei nepieciešamās lietas. SOS vecāki – SOS mammas vai SOS vecāku pāri kopā ar saviem audžubērniem ir cauru diennakti, arī nedēļas nogalēs un brīvlaikos. Latvijā ir divi SOS bērnu ciemati – Valmierā un Īslīcē. Šobrīd Latvijā kopā ir 23 SOS audžuģimenes, katrā no tām aug 4-7 bērni. Kopā SOS bērnu ciematu ģimeņu aprūpē un 2 SOS jauniešu mājās dzīvo 150 bērni un jaunieši.

Māmiņu pastaiga sadarbībā ar Māmiņu klubu notiek Samsung Iedvesmas skrējiena akcijas Hope Relay ietvaros. Pievienoties Iedvesmas skrējienam un tādējādi papildināt ziedojumu bērniem SOS ciematu audžuģimenēs var ikviens, kurš savā mobilajā telefonā lejupielādējis Hope Relay aplikāciju, kas īpaši izveidota šai labdarības akcijai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu